Connect with us

Τροπολογία του Υπ. Ανάπτυξης δίνει τέλος στο αδιοίκητο Επιμελητηρίων σε όλη τη χώρα

ΚΟΖΑΝΗ

Τροπολογία του Υπ. Ανάπτυξης δίνει τέλος στο αδιοίκητο Επιμελητηρίων σε όλη τη χώρα

Μια τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω στο Επιμελητήριο Κοζάνης και στην προβληματική κυβερνησιμότητα του, και σε έναν ακόμα αριθμό Επιμελητηρίων σε όλη τη χώρα. Η τροπολογία αυτή, επιτρέπει (επιτέλους) στην πλειοψηφία των μελών του ΔΣ να αντικαταστήσουν τον Πρόεδρο και το σύνολο της Διοικητικής Επιτροπής, κάτι που τόσα χρόνια δεν μπορούσαν να κάνουν. Έτσι, σε πολλά ΕΒΕ ανά τη χώρα οι Πρόεδροι απολάμβαναν την εμπιστοσύνη μόνο 4-5 από τα 21 μέλη των ΔΣ, γεγονός που προκαλούσε πάρα πολλά σοβαρότατα προβλήματα όπως τη μη έγκριση προϋπολογισμού.
Ευτυχώς η Πολιτεία έπραξε το αυτονόητο και επέτρεψε στις πλειοψηφίες να διοικήσουν, τροποποιώντας τον Νόμο 4497 του ΣΥΡΙΖΑ που μόνο προβλήματα προκάλεσε. Σύμφωνα με τροπολογία λοιπόν που συμπεριλήφθηκε στο Νόμο 4801/2021 «Παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και άλλες διατάξεις» και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 24 Μαΐου, » Το Διοικητικό Συμβούλιο [..] παύει ή αντικαθιστά οποτεδήποτε τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής με απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας των μελών [..] Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται οποτεδήποτε να εκλέγει νέα Διοικητική Επιτροπή με απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας των μελών του».
Πλέον θεωρείται αυτονόητο ότι θα υπάρχουν ανακατατάξεις και στο Επιμελητήριο Κοζάνης, αφού οι 15 περίπου σύμβουλοι (εκ των 21 στο σύνολο) είναι απέναντι στον κ. Σαρρή. Ήδη υπάρχουν διεργασίες ανάμεσα στους υπολοίπους συμβούλους, με τον επικεφαλής της «Αντιπολίτευσης» Γιάννη Μητλιάγκα να έχει προτεύοντα ρόλο στο θέμα της διαδοχής του κ. Σαρρή την επόμενη μέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα κατατεθεί άμεσα από την πλειοψηφία αίτημα για ειδική συνεδρίαση όπου θα κατατεθεί η πρόταση μομφής, στην οποία θα αποφασιστεί να γίνει επόμενη τακτική συνεδρίαση για την εκλογή νέου Προέδρου, σύμφωνα και με τα οριζόμενα στο Άρθρο 231 του Ν. 4782/2021 που τροποποίησε το άρθρο 73 του Ν. 4497/2017. Έτσι αναμένεται να γραφτεί η τελευταία πράξη στο σίριαλ του Επιμελητηρίου που ταλαιπώρησε ιδιαίτερα όλη την επιχειρηματική κοινότητα καθ” όλη τη διάρκεια της θητείας του κ. Σαρρή.

e-ptolemeos.gr

Continue Reading
You may also like...

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH