Connect with us

Το απόγευμα η ορκωμοσία των νέων υπουργών – Τι σηματοδοτούν οι αλλαγές που αποφάσισε ο Κ. Μητσοτάκης

ΕΛΛΑΔΑ

Το απόγευμα η ορκωμοσία των νέων υπουργών – Τι σηματοδοτούν οι αλλαγές που αποφάσισε ο Κ. Μητσοτάκης

Σε αλλαγές σε κρίσιμα υπουργικά χαρτοφυλάκια, τα οποία παρουσιάζουν έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον προχώρησε ο πρωθυπουργός την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου, καθώς ο ίδιος έχει οριοθετήσει τα στοιχήματα για το 2024, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική διάσταση των μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει αυτή τη χρονιά η κυβέρνηση. Επίσης, το 2024 είναι χρονιά που έχει εκλογικό πρόσημο, καθώς στις 9 Ιουνίου οι πολίτες θα οδηγηθούν στις κάλπες για τις Ευρωεκλογές.

Οι αλλαγές επικεντρώνονται στα κρίσιμα χαρτοφυλάκια, των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εργασίας.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιστρέφει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του Γιάννη Οικονόμου με υφυπουργό τον Ανδρέα Νικολακόπουλο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετακινήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, ενώ αναβαθμίζεται η Δόμνα Μιχαηλίδου ως υπουργός Εργασίας. Υφυπουργός Παιδείας αναλαμβάνει η Ιωάννα Λυτρίβη και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να υπάρξει ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα για τη νέα χρονιά, ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα που συνδέεται με την περαιτέρω αποτελεσματικότητα στο κυβερνητικό έργο. Στο επίκεντρο βρίσκονται τομείς με ιδιαίτερη βαρύτητα και ευθεία αναφορά στην καθημερινότητα των πολιτών: Ο τομέας της Ασφάλειας που αποτελεί μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης, κάτι που έχει επισημάνει σε όλα τα υπουργικά συμβούλια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο τομέας της Υγείας που κατέχει την δική του πρωταγωνιστική θέση, μαζί με την Παιδεία και την Δικαιοσύνη όσον αφορά στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων αλλά και στον τομέα της Εργασίας που συμπορεύεται με τις κινήσεις για την περαιτέρω στήριξη των εργαζομένων.

Όπως επισημαίνουν τα κυβερνητικά στελέχη, είναι σημαντικό το γεγονός ότι πρωθυπουργός επέλεξε να φέρει στην πρώτη γραμμή του υπουργικού συμβουλίου τρία στελέχη της νεότερης γενιάς.

Αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Για  άγαρμπο ανασχηματισμό και μετακινήσεις φθαρμένων υπουργών, σε υπουργεία, στα οποία απέτυχαν παλιότερα, προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Με όρους ανακύκλωσης, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε έναν ακόμη ανασχηματισμό, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

Στόχος του ανασχηματισμού, είναι η επιτάχυνση της λεγόμενης “μεταρρυθμιστικής” ατζέντας, με νέα βάρη στο λαό, είπε το ΚΚΕ.

Ο ανασχηματισμός, είναι άλλη μία ομολογία, της «διευρυμένης» κυβερνητικής αποτυχίας, ανέφερε η Ελληνική Λύση.

www.ertnews.gr

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH