Κοζάνη

Τιμητική Εκδήλωση για τον Κοζανίτη Καθηγητή Μαθηματικών Δημήτρη Κουκουλόπουλο

Τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη προς τιμήν του Κοζανίτη Δημήτρη Κουκουλόπουλου, Καθηγητή Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, για τη σημαντική επιστημονική και ακαδημαϊκή του πορεία.

Ο Δημήτρης Κουκουλόπουλος έχει διακριθεί διεθνώς, καθώς πριν από λίγα χρόνια κατάφερε να επιλύσει μαθηματικό πρόβλημα διάρκειας 78 ετών, γεγονός που τον κατέταξε ανάμεσα στους κορυφαίους σύγχρονους μαθηματικούς. Η πορεία του αποτελεί τιμή τόσο για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κοζάνη, όσο και για τη χώρα συνολικά, αναδεικνύοντας τη συμβολή της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας στον διεθνή ακαδημαϊκό χώρο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναφορά στην οικογένειά του, στους γονείς του Πάρη και Δήμητρα, καθώς και στους δασκάλους και καθηγητές που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της επιστημονικής του πορείας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία – Παράρτημα Κοζάνης και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα «Κοβεντάρειο» του Δήμου Κοζάνης, παρουσία εκπροσώπων της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Προτεινόμενα άρθρα για εσένα

Κοζάνη

Επαναλειτουργία των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Κοζάνης

Ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο επαναλειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π και σύμφωνα με την Δ/11/οικ:20728/709 εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από
Ειδήσεις Κοζάνη

Συνελήφθησαν 5 ανήλικοι και ένας 18χρονος στην Πτολεμαΐδα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες (29-05-2020) το βράδυ σε περιοχή της Πτολεμαΐδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, σε συνεργασία με