Connect with us

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Τσίπρα, εκλογές στις 25 Ιουνίου – Επικοινωνία με όλους τους αρχηγούς

ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Τσίπρα, εκλογές στις 25 Ιουνίου – Επικοινωνία με όλους τους αρχηγούς

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα λίγο μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα. Η επικοινωνία των δύο πολιτικών αρχηγών έγινε στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε νωρίτερα από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από πηγές της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα παραδώσει την εντολή το απόγευμα και ότι έχει αποφασίσει για την ημερομηνία των δεύτερων εκλογών (25 Ιουνίου). Η νέα Βουλή αναμένεται να ορκιστεί την Κυριακή και να διαλυθεί τη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με την ΠτΔ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η χώρα χρειάζεται όσο το δυνατόν συντομότερα ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και επέμενε ότι «το καλύτερο για τη χώρα είναι να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα, πως θα αυξήσουμε τους μισθούς και πως θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά και να μιλήσουμε για τις προκλήσεις και τα θέματα που αφορούν στη νέα γενιά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα προωθητικό βήμα ωριμότητας ενώ επανέλαβε πως από το αποτέλεσμα της κάλπης είναι σαφές ότι δεν προκύπτει προϋπόθεση για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Επικοινωνία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Παράλληλα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα. Ο Πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

www.dikaiologitika.gr

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH