Connect with us

Τα Γρεβενά δεν χρειάζονται πλέον βήματα αλλά άλματα και φωτεινά μυαλά!

Uncategorized

Τα Γρεβενά δεν χρειάζονται πλέον βήματα αλλά άλματα και φωτεινά μυαλά!

Αγαπητοί φίλοι για άλλη μια φορά λυπάμαι που αναγκάζομαι να περιγράψω και να ”τσιγκλήσω’’ μια ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας.
Και αυτό το κάνω μπας και μπορέσουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα για το καλό του τόπου που επιλέξαμε να ζήσουμε να μεγαλώσουμε τις οικογένειές μας και να παραμείνουμε έστω με τις όποιες ανισότητες που υπάρχουν έναντι των άλλων νομών που ακόμα κάποιοι δεν μπόρεσαν να τις εξομαλύνουν λόγω ανικανότητας ή λόγω αδιαφορίας!
Τα Γρεβενά δεν χρειάζονται πλέον βήματα αλλά άλματα και μάλιστα μεγάλα.
Θέλουν ορθοπεταλιές και φωτεινά μυαλά!
Δεν φτάνουν οι διαφόρων ειδών επικοινωνιακές προσπάθειες, οι φωτογραφίσεις οι προκάτ συνεντεύξεις και οι δι’ αλληλογραφίας διεκδικήσεις και οι κουμπαριές.
Πόσο μάλιστα όταν έχουμε ανώτερα στελέχη της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης να θεωρούν το νομό μας τελευταίας κατηγορίας και μια τοπική εξουσία απλά να παρακολουθεί αυτήν την συμπεριφορά με σκοπό την διατήρηση των αξιωμάτων!
Εδώ ταιριάζει ο στίχος του Δ. Σολωμού: «Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε»
Αυτή η σιωπή, η απάθεια και έλλειψη αντίδρασης πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δυστυχώς δεν έχουν ημερομηνία λήξης!
Αυτά τα “εσωκομματικά μαχαιρώματα ’’ οι διάφορες αυτοδιοικητικές ίντριγκες, οι προσπάθειες κάποιων κακομαθημένων συνδικαλιστικών βαρόνων να επαναφέρουν στο προσκήνιο πολιτικούς σκελετούς ποιον άραγε εξυπηρετούν πέρα από το προσωπικό του συμφέρον;
Δεν βλέπει κανείς ότι ο νομός σε σχέση με τους άλλους νομούς της Περιφέρειας υστερεί σε διεκδικήσεις, σε χρηματοδοτήσεις, σε προτάσεις και σε κίνητρα;
Δεν βλέπει κανείς την συρρίκνωση του και την ανεργία που μαστίζει κυρίως την νεολαία;
Δεν βλέπουν ότι οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη και όσοι συνεχίζουν ζουν τον εφιάλτη των πλειστηριασμών;
Γιατί κάποιοι που δεν μπορούν να υπηρετήσουν αυτόν τον νομό ασχολούνται με την πολιτική;
Δεν έχουν το γνώθι σ αυτόν;
Σήμερα ο λαός των Γρεβενών ακροβατεί μεταξύ απογοήτευσης και απελπισίας!
Αλλά από την άλλη πλευρά είναι αυτός που επιλέγει αυτούς που μπορούν να τον υπηρετήσουν στην κυβέρνηση και είναι αυτός που επιλέγει κάθε φορά τους δήθεν …σωτήρες του!
Το να κάνεις το σωστό δεν είναι πρόβλημα. Το να ξέρεις ποιο είναι το σωστό, είναι!
Μήπως λοιπόν συνηθίσαμε στην καθίζηση, στην υποτακτικότητα ,τον ωχαρδερφισμό και την μετριότητα;
Μήπως σ αυτό βασίζονται οι εκάστοτε εκλεγμένοι και μας παρουσιάζουν τα ελάχιστα ως μεγάλα και μοναδικά;
Ένας από τους βασικότερους πυλώνες της δημοκρατίας που μπορεί να αρθρώσει λόγο στην εκάστοτε εξουσία είτε πολιτική είτε αυτοδιοικητική ή τέλος πάντων συνδικαλιστική;
Είχαμε απογραφή πληθυσμού για όλη την Ελληνική Επικράτεια.
Το θέμα αν και ήταν πολύ σοβαρό και θα έπρεπε να απασχολήσει τους σημερινούς τοπικούς άρχοντες κανένας δεν κινήθηκε για να απογράψουμε περισσότερο κόσμο!
Και αυτό συνίσταται στον νέο εκλογικό νόμο και τις Περιφερειακές εκλογές, με τη μείωση εδρών σε νομούς.

Στις προβλέψεις του νόμου υπάρχει μεταξύ πολλών άλλων και η εξής παράγραφος: «Σε περίπτωση εκλογικών περιφερειών με τον ίδιο αριθμό εδρών, στις οποίες περιλαμβάνονται όσες έχουν ήδη αφαιρεθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας παραγράφου, η έδρα αφαιρείται από εκείνη με το μικρότερο πληθυσμό».

Το πληθυσμιακό λοιπόν αποτελεί κριτήριο όχι μόνο για τις έδρες, αλλά για πολλά σημαντικά ζητήματα μιας περιφερειακής ενότητας, τόσο για τη συμμετοχή της στα Θεσμικά Όργανα, όσο και για το «ταμείο» της, σε σχέση με διεκδικήσεις έργων , υπηρεσιών κλπ.
Δυστυχώς σήμερα κάποιοι που όχι με αξιοκρατικά κριτήρια έχουν παρεισφρήσει στα κόμματα έχουν δημιουργήσει “θύλακες’’ και αντίπαλες “ομάδες’’ με απώτερο σκοπό το προσωπικό τους συμφέρον από την μια και από την άλλη μια σειρά την δημιουργία αγανακτισμένων που υποτάσσονται στο θυμικό και όχι στην ορθολογική λογική της καλύτερης επιλογής σε κάθε εκλογική αναμέτρηση!
Κατορθώσαμε σήμερα να αποτρέψουμε τους νέους από την πολιτική και να βλέπουμε κάποιους ισόβιους και άλαλους αυτοδιοικητικούς που υποτίθεται παράγουν ιδέες και υπηρετούν αυτόν τον τόπο να τους αμείβει ο λαός όχι μόνο με την ψήφο του αλλά και με τους παχυλούς μισθούς και όχι μόνο!
Βλέπεις συμβούλους που προσλαμβάνονται από το παράθυρο για να ικανοποιήσουν όχι την προσπάθεια να πάει ο τόπος λίγο παραπέρα με τις φρέσκες ιδέες τους αλλά να εξαργυρώνονται ψήφοι, οικογενειακές σχέσεις, πολιτικές και κομματικές φιλίες και πάνω απ όλα να στήνουν τοίχους στους νέους που έφαγαν τα χρόνια τους σε κανονικές πανεπιστημιακές δεξιότητες να εγκαταλείπουν τον τόπο μας αλλά και την ελπίδα για το αύριο αυτού του τόπου.
Τα Γρεβενά δυστυχώς φίλοι αναγνώστες έχουν περιπέσει σε μια περίεργη περιδίνηση μετριότητας, αδιαφάνειας, οικογενειοκρατίας, δημοσιουπαλληλικής “κατοχής’’ και ενός ‘’Μυθριδατισμού’’!
Αλήθεια δεν σας κινεί η περιέργεια πόσοι από τους αυτοδιοικητικούς σήμερα είναι υπόδικοι;
Δεν σας ενδιαφέρει σήμερα το ότι από τους τέσσερις Περιφερειακούς Συμβούλους που εξέλεξε αυτός ο σοφός λαός
να τον εκπροσωπήσουν σήμερα ασκούν(;) διοίκηση μόνο δύο με αντιμισθία;
Συνεδρίασε ποτέ το ΠΣ της ΠΕ Γρεβενών με όλους τους εκλεγμένους Περιφ.Συμβούλους;
Η απάντηση είναι ποτέ!!!!
Στο Δήμο Γρεβενών υπάρχει άραγε μια αρραγής ενότητα και μια καθώς πρέπει αντιπολίτευση για να ελέγχει την πλειοψηφία και τις όποιες αποφάσεις αναθέσεων, προσλήψεων κλπ;.Να καταθέτει προτάσεις;
Βασιλεύει η ίντριγκα, τα πισωμαχαιρώματα και οι περίεργες συμμαχίες για να διασωθούν μάλλον οι έμμισθες θεσούλες και τα αξιώματα!
Έγραφε ο Εθνικός μας ποιητής.
“Είδες να μαδάνε την κότα και ο αέρας να συνεπαίρνει τα πούπουλα; Έτσι πάει το έθνος’’
Και ο νοων νοειτο….

Του Ευθυμίου Τσακνάκη
Εκδότη-Δημοσιογράφου

More in Uncategorized

APXH