Connect with us

Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Ανακοίνωση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΚΟΖΑΝΗ

Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Ανακοίνωση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ευχόμαστε σε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/φισσες, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς και τους/τις εργαζόμενους/ες στα σχολεία Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!

 Καλωσορίζουμε τους/τις νεοδιόριστους/ες συναδέλφους/φισσες, τους/τις αναπληρωτές/τριες που έρχονται στα σχολεία της περιοχής μας!

Το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς βρίσκει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ανήσυχη και προβληματισμένη, τόσο για την εκπαιδευτική πραγματικότητα που διαμορφώνεται όσο και για τα μεγάλα  κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που απασχολούν κάθε οικογένεια.

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας προχώρησαν σε εκατοντάδες νέες συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη τη χώρα. Εκατοντάδες μαθητές που χρήζουν παράλληλης στήριξης θα μείνουν «ξεκρέμαστοι».

Όσον αφορά τις  επικοινωνιακές εξαγγελίες  της κυβερνητικής πολιτικής  για το «ψηφιακό σχολείο»  ( ψηφιακές πλατφόρμες, πολλαπλό  βιβλίο κ.α. ), αυτές δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών για την αναβάθμιση του περιεχομένου και των υποδομών των σχολείων.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι ο αγώνας ενάντια στο αντιδραστικό, αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό πλαίσιο της «αξιολόγησης» που φέρνει την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών.

Συνεχίσουμε όλοι/ες μαζί, διεκδικούμε:

  • Αξιοπρεπείς μισθούς και επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.
  • Να εξισωθούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα μόνιμων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
  • Κάλυψη της στέγασης των εκπαιδευτικών µε ευθύνη του κράτους για όσους αναγκάζονται να νοικιάσουν εκτός µόνιµης κατοικίας τους, αξιοποίηση όλων των διαθέσιµων υποδοµών για τη στέγαση.
  • Να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά στα σχολεία χωρίς «κόφτες», «μαγειρέματα» και περικοπές σε μια φάση πριν από την έναρξη του σχολικού έτους.
  • Καµιά κατηγοριοποίηση σχολείων µέσω της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.
  • Γενναία κρατική χρηµατοδότηση των σχολικών µονάδων, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των σχολείων.
  • 15 μαθητές ανά τάξη σε νηπιαγωγεία και στις Α΄ και Β΄  τάξεις του Δημοτικού σχολείου. Μέχρι 20  μαθητές στις υπόλοιπες τάξεις.
  • Να παρθούν πίσω όλες οι συγχωνεύσεις και να γίνουν οι κατατμήσεις τμημάτων σε όσα σχολεία έχουν ζητηθεί!
  • Σύγχρονα και ασφαλή κτίρια! Γενναία κρατική χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων!

Το Δ.Σ.

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH