Connect with us

Συνδικάτο οικοδομών και συναφών επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης: Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην ΔΕΘ, Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 17:30 πλατεία ΧΑΝΘ. Αναχώρηση 2:30 Κεντρική πλατεία Κοζάνης

ΚΟΖΑΝΗ

Συνδικάτο οικοδομών και συναφών επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης: Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην ΔΕΘ, Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 17:30 πλατεία ΧΑΝΘ. Αναχώρηση 2:30 Κεντρική πλατεία Κοζάνης

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές

Τώρα είναι η ώρα του οργανωμένου αγώνα, της μαζικής διεκδίκησης, τώρα είναι η ώρα να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες. Η αναμονή δεν είναι λύση, μόνο εμείς έχουμε την δύναμη στα χέρια μας ώστε να βάλουμε εμπόδια στην αντεργατική πολιτική, να διεκδικήσουμε όσα έχουμε ανάγκη σήμερα εμείς και οι οικογένειες μας.

Ζούμε κάθε ημέρα την αύξηση της ακρίβειας, τα πανάκριβα τιμολόγια του ρεύματος, την εντατικοποίηση της εργασίας λόγο της αύξησης του χρόνου εργασίας με τα μεροκάματα καθηλωμένα. Η 6ημερη εργασία έχει γίνει κανόνας πλέον και με νόμο από την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα οι χώροι δουλειάς για τα κέρδη των λίγων έχουν μετατραπεί σε αρένες θανάτου, 1 εργαζόμενος χάνει την ζωή του αν 3 ημέρες!

Η κατάσταση στην υγεία χειροτερεύει μέρα με την μέρα με τα κενά και τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να αυξάνονται, τα σχολεία θα ανοίξουν για ακόμη μια χρονιά με χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς.

Η ανάπτυξη τους είναι για τα κέρδη των λίγών, και απαιτεί νέα αντιλαϊκά μέτρα, περισσότερες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες. Αυτή την πολιτική υπερασπίζετε και υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, αυτά τα μέτρα θα ανακοινώσουν στην ΔΕΘ. Από κοντά και τα άλλα κόμματα που δεν αμφισβητούν τα κέρδη των καπιταλιστών.

Όλες αυτές οι πολιτικές, οι νόμοι και οι οδηγίες, έχουν στόχο να εξασφαλίσουν πως η μεγάλη εργοδοσία και στη χώρα μας θα συνεχίσει να βγάζει κέρδη, ακόμα περισσότερα και ακόμα γρηγορότερα από τους ανταγωνιστές της.

Δισεκατομμύρια που θα μπορούσαν να δοθούν στα νοσοκομεία, στα Πανεπιστήμια, σε αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, ξοδεύονται για τη σφηγκοφωλιά του ΝΑΤΟ, για να συνοδεύει τα βαπόρια των εφοπλιστών ελληνική φρεγάτα. Δισεκατομμύρια δίνονται για την σφαγή στην Παλαιστίνη στην Μέση Ανατολή και η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες για την συμμετοχή στο μακελειό των λαών. Η Ελλάδα μπαίνει στο στόχαστρο αντιποίνων, κινδυνεύει να βρεθεί μέσα στη δίνη ενός γενικευμένου πολέμου, για να συνεχίζουν να κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι εφοπλιστές και βιομήχανοι θέλουν να εξασφαλίσουν καλύτερες θέσεις στους τεράστιους ανταγωνισμούς που οξύνονται παγκόσμια. Αυτός είναι ο λόγος που μπλέκουν τη χώρα μας σε τουλάχιστον δυο πολεμικά μέτωπα, που δίνουν όπλα στην Ουκρανία, που κάνουν κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ, πρόβες βομβαρδισμών όπως αυτός στην Υεμένη. Αυτή είναι η ασφάλεια και η σταθερότητά τους.

Συνάδελφοι

Μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση, σε κάθε χώρο δουλειάς με την οργάνωση στο σωματείο μας, την συμμετοχή στους αγώνες. Εκεί είναι που με την ενότητα μας μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στα χειρότερα που μας ετοιμάζουν.

Εκεί είναι που μια σειρά αντιλαϊκοί νόμοι γίνονται κουρέλι. Εκεί είναι που θεριεύει η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στου πολέμους, που σταματάνε τρένα και καράβια με όπλα, όπως στον Πειραιά, την Αλεξανδρούπολη.

Εκεί είναι που πολλά από τα σχέδια της εργοδοσίας πετιούνται στα σκουπίδια. Εκεί είναι που ήδη καταγράφονται μεγάλες νίκες, με υπογραφή ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς, με κατοχύρωση δικαιωμάτων.

Είναι η ώρα όλοι όσοι αγωνίζονται να βρεθούν μαζί στο δρόμο, να γίνουν ένα ακαταμάχητο ποτάμι διεκδίκησης! Γεμίζουμε αισιοδοξία από τις μεγάλες νικηφόρες μάχες, στους Οικοδόμους, στο Μέταλλο, στη ΔΕΛΤΑ και σε άλλους χώρους που υπογράφηκαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις, στα Μεταλλεία Χαλκιδικής που πήγε στα σκουπίδια η προσπάθεια να επιβληθεί 10ώρο και οι εργάτες επέβαλλαν ΣΣΕ με αυξήσεις και 8ωρο, στη ΛΑΡΚΟ, που οι εργάτες συνεχίζουν τον ηρωικό αγώνα τους κόντρα σε θεούς και δαίμονες.

Ενώνουμε τους αγώνες μας, όλοι για έναν και ένας για όλους.

 Εμείς είμαστε οι πολλοί, εμείς παράγουμε όλον τον πλούτο

 Δηλώσεις Συμμετοχής: 6940418076, 6943005548

Κοζάνη, 2.9.2024

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH