Connect with us

Συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη με στελέχη του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας

ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη με στελέχη του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας

Συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη με στελέχη του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κοζάνης το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024, όπου τέθηκαν τα θεμέλια της συνεργασίας και καθορίστηκε το πλαίσιο για την υλοποίηση δράσεων ενδυνάμωσης των νέων του Δήμου Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, ο Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου καθώς και τα ενεργά μέλη-εθελοντές του Ομίλου στην Κοζάνη Ραφαηλία Γεωργία Στιούκη, Στεφανία Ζούρκα και Βασίλειος Λιάνας.

Επιπλέον, ως νέοι Πρεσβευτές του Συμφώνου για το Κλίμα (European Climate Pact Ambassadors), η Στεφανία Ζούρκα και ο Βασίλης Λιάνας είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν διεξοδικά ότι ξεκινούν επίσημα και τη δράση τους, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών πολιτικών για το κλίμα, που αποτελεί παράλληλα και σημαντική πρόκληση για την ενίσχυση του ρόλου της νεολαίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκε η στρατηγική για την ενίσχυση των πολιτικών που περιλαμβάνουν ως ομάδα-στόχο την νεολαία στο πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης, καθώς και την ανάγκη δημιουργίας των απαραίτητων συνθηκών, ώστε οι νέες και οι νέοι να έχουν ευκαιρίες, προοπτικές και μέλλον στον Δήμο της Κοζάνης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης, τόνισε ότι είναι προτεραιότητα η εφαρμογή δράσεων για τους νέους και σε αυτή την ανάγκη ο ρόλος του Δήμου Κοζάνης δεν θα είναι απλά συμμετοχικός αλλά θα διαμορφώσει τις συνθήκες για να είναι η Κοζάνη, μια πόλη φιλική για τους νέους.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH