Αναλυτικά, το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου αποφάσισε θετικά για την έγκριση της χρηματοδότησης ύψους 2.017.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος Κοζάνης έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση και για το υπόλοιπο ποσό που απαιτείται.

Η συγκεκριμένη έγκριση αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη και έρχεται ως επικύρωση όσων πρόσφατα η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου έθεσε υπόψη της Κολυμβητικής Ένωσης Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της αντιδημάρχου και γονέων της Κολυμβητικής Ένωσης Κοζάνης (ΚΕΚ), στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης, μετά από πρόσκληση που τους απηύθυνε, η κ. Τουμπουλίδου ενημέρωσε, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών:

1) για το φάκελο έργου που ενέθεσε ο Δήμος Κοζάνης στην ΑΝΚΟ τον Ιανουάριο το 2020  και την παραλαβή του τον  Αύγουστο 2020,  που αφορούσε σε  νέο κτήριο κολυμβητήριου με πισίνα 50μ. και μικρή πισίνα

2) για την υποβολή αιτήματος στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Τροφίμων (Οκτώβριος 2020) για παραχώρηση κατά χρήση έκτασης 13.355,00 τ.μ. στο υπ.αρ. 542γ1 ακίνητο του αγροκτήματος Λευκόβρυσης προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί η νέα υποδομή

3) για την απορριπτική απάντηση της Δ/νσης Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας  του συγκεκριμένου Υπουργείου  λόγω μη διαθεσιμότητας του χώρου και την αρχειοθέτηση του αιτήματος (Απρίλιος 2022)

4) για την συνεργασία με τον τεχνικό σύμβουλο της ΚΕΚ κ. Μανταλούφα και τη διαμόρφωση της πρότασης για κατασκευή νέας κολυμβητικής δεξαμενής 33*25, η οποία περιλαμβάνεται στο εγκεκριμένο έργο των 80 εκατομμυρίων ευρώ του ΣΔΙΤ. Η κατασκευή προβλέπεται σε εκτάσεις του Δήμου στην περιοχή της ΖΕΠ, δίπλα στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου.

5) για την ολοκλήρωση της ενίσχυσης στην υφιστάμενη μεταλλική κατασκευή του κολυμβητηρίου στο ΔΑΚ, έργο που συμβατοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε εντός του 2022. Το έργο αφορούσε ΜΟΝΟ στην ενίσχυση και την αντικατάσταση τμημάτων του υφιστάμενου μεταλλικού σκελετού.

6) για την ολοκλήρωση της μελέτης και το αίτημα χρηματοδότησης της ενεργειακής αναβάθμισης και των εσωτερικών διαρρυθμίσεων του κολυμβητηρίου του ΔΑΚ, ως δεύτερο συμπληρωματικό έργο στις εργασίες ενίσχυσης του μεταλλικού σκελετού που προηγήθηκαν.

Όπως υπογράμμισε η αντιδήμαρχος, το έργο αυτό είναι ξεχωριστό και αποτελεί τη δεύτερη φάση παρέμβασης στο κολυμβητήριο του ΔΑΚ, μετά την ενίσχυση του μεταλλικού κελύφους.