Connect with us

Στο Δημαρχείο Εορδαίας ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α Άνδρεας Λυκοθρέντζος

ΚΟΖΑΝΗ

Στο Δημαρχείο Εορδαίας ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α Άνδρεας Λυκοθρέντζος

Τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. Ανδρέα Λυκουρέντζο υποδέχθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στο γραφείο του ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς. Τον κ. Λυκουρέντζο συνόδευε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, ενώ κατόπιν ακολούθησε σύσκεψη με εκπροσώπους αγροτικών φορέων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς έθεσε προς τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. θέματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού και που ταλανίζουν πολύ καιρό τον αγροτικό κόσμο της περιοχής του λεκανοπεδίου της Εορδαίας. Πιο συγκεκριμένα τέθηκαν ζητήματα όπως:

• H άμεση αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να εξασφαλίσει την αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
• Κατάργηση των αυξήσεων των τελευταίων χρόνων στις ασφαλιστικές εισφορές.
• Άμεση και χωρίς καθυστερήσεις καταβολή αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς.
• Καταβολή αποζημιώσεων για ακαρπία σε δενδροκαλλιεργητές.
• Χρηματοδότηση στο σύνολό τους των έργων υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από φυσικούς κινδύνους.

Από πλευράς του ο κ. Λυκουρέντζος διατύπωσε την πρόθεση για καταβολή του 35% των αποζημιώσεων που εκκρεμούν και σημείωσε την ανάγκη συχνής επικοινωνίας μεταξύ ΕΛ.Γ.Α. και φορέων, προκειμένου να αντιμετωπίζονται αμεσότερα τα προβλήματα που προκύπτουν.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH