Connect with us

Στον αέρα χιλιάδες μικρομεσαίοι με το νέο Πτωχευτικό νόμο

ΑΠΟΨΕΙΣ

Στον αέρα χιλιάδες μικρομεσαίοι με το νέο Πτωχευτικό νόμο

“Ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας είναι πλέον νόμος του κράτους και αυτό που μένει ως τελικό συμπέρασμα γιά εμάς στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, είναι ότι γιά ακόμα μιά φορά οι μικρομεσαίοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίστηκαν ως πολίτες β’ κατηγορίας”, αναφέρει ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Όπως επισημαίνει,” ειδικά για όσους στην προσπάθεια τους να διασώσουν την επιχείρηση τους τα χρόνια της οικονομικής κρίσης έβαλαν υποθήκη το σπίτι τους για να εξασφαλίσουν ένα δάνειο, η κατάσταση θα γίνει  ακόμα πιό δύσκολη αφού θα δούμε να” βγαίνουν στο σφυρί”ακομα και πρώτες κατοικίες. Η κυβέρνηση αγνόησε τις παρατηρήσεις φορέων και ανθρώπων που κινούνται στην πραγματική οικονομία και νομοθέτησε προασπίζοντας κυρίως τα συμφέροντα των τραπεζών και όχι των μικρομεσαίων. Τα χρηματοπιστωτικα ιδρύματα έχουν πλέον τον τελευταίο λόγο και εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα δούμε τις αρνητικές συνέπειες του νέου Πτωχευτικού Κώδικα και περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν με κόπο να αλλάζουν χέρια με χαρακτηριστική ευκολια”.
Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος του ΕΕΑ τονίζει ότι” τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας και η δύσκολη θέση του επιχειρηματικού κόσμου δεν αναφέρθηκαν ούτε καν στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου, καθώς τα κόμματα αρκέστηκαν σε αλληλοκατηγορίες και επίρριψη ευθυνών γιά το πώς φτάσαμε να μην προστατεύεται η πρώτη κατοικία”.
” Εμείς στο ΕΕΑ δεν μπαίνουμε σε μικροπολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων και μένουμε στην ουσία. Και αυτή είναι ότι με την ψήφιση του νέου Πτωχευτικού Κώδικα πολλοί δανειολήπτες είναι στον αέρα. Η αιτιολογία ότι ο στόχος του είναι οι κακοπληρωτές κατά τη γνώμη μου δεν ισχύει. Η Πολιτεία έχει στη διάθεσή της πάρα πολλούς ελεγκτικούς μηχανισμούς γιά να εντοπίσει όσους με δόλο πτώχευσαν και να πράξει αναλόγως, όπως και την υποχρέωση να στηρίξει αυτούς που έφτασαν σε αυτό το σημείο επειδή επλήγησαν από την πολύχρονη οικονομική κρίση και από τις συνέπειες της πανδημίας” προσθέτει ο κ. Χατζηθεοδοσιου.
Καταλήγοντας τονίζει ότι” η θέση του ΕΕΑ είναι διαχρονική και ξεκάθαρη. Κάθε επιχείρηση που σώζεται από κλείσιμο, μόνο οφέλη μπορεί να δώσει στην οικονομία και την απασχόληση. Η κυβέρνηση πρέπει και οφείλει να λάβει δραστικά μέτρα στήριξης του επιχειρείν και όχι να προσπαθεί με ημίμετρα να δείχνει το ενδιαφέρον της γιά τους μικρομεσαίους. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει με κλειστές επιχειρήσεις και εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας γιά την διάσωση όσων περισσότερων είναι εφικτό”.
Toy Γιάννη Αντωνιάδης
Οικονομολόγος 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΑΠΟΨΕΙΣ

APXH