Connect with us

Στη βουλή οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

ΕΛΛΑΔΑ

Στη βουλή οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

Επίκαιρη ερώτηση για το μείζον ζήτημα των αυξημένων και δυσνόητων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με καταγγελίες των καταναλωτών, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι «εν μέσω πανδημικής κρίσης και οικονομικής δυσπραγίας των πολιτών για την κάλυψη ακόμα και βασικών αναγκών, αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι μεγάλες επιβαρύνσεις των καταναλωτών από τους υπερδιογκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Ιδιαίτερα δε αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, το 63,6% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δυσκολεύεται να πληρώσει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού, ενώ το 85,3% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι οι λογαριασμοί είναι δυσνόητοι και πολύπλοκοι με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να τους διαβάσουν, να τους κατανοήσουν και να τους ελέγξουν».

Ο Π. Κουρουμπλής τονίζει ότι «με βάση επίσημη ενημέρωση και από το Ινστιτούτο Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ), αυξητικές βαίνουν και στο συγκεκριμένο φορέα οι αναφορές των πολιτών για τους υπερδιογκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, με ταυτόχρονη αδυναμία αποπληρωμής των οφειλών τους. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι καταναλωτές διαμαρτύρονται και για την εναρμονισμένη τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν οι πάροχοι».

Continue Reading
You may also like...

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH