Connect with us

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Με το βλέμμα στραμμένο στον πρωτογενή τομέα»

ΚΟΖΑΝΗ

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Με το βλέμμα στραμμένο στον πρωτογενή τομέα»

Δύο κρίσιμα ζητήματα που είχα θέσει με το από 10.4.2020 δημοσίευμά μου (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1935093523292410&id=100003753441626), για τα «μέτρα για την προστασία της διατροφικής αλυσίδας και των προϊόντων μας από παράνομες ελληνοποιήσεις» και της από 5.5.2020 πρότασής μου (https://www.facebook.com/680248245734908/posts/907956846297379/) προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «για την ενίσχυση της αγροτικής απασχόλησης», ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο για τον πρωτογενή τομέα που ψηφίσαμε σήμερα στη Βουλή.

Ειδικότερα, στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα», προβλέφθηκε η αυστηρή τιμώρηση με διοικητικά πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις των παράνομων ελληνοποιήσεων και γενικά της νόθευσης των προϊόντων και της παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού, καθώς και η αποσύνδεση της περιοδικής απασχόλησης σε αγροτικές εργασίες από το καθεστώς και την επιδότηση της ανεργίας.

Το πάγιο αίτημα των παραγωγών μας για την προστασία των ελληνικών προϊόντων, για το οποίο είχε δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, γίνεται επιτέλους πράξη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο ελεγκτικός μηχανισμός  θα πρέπει τώρα να πατάξει το φαινόμενο που πλήττει το εισόδημα των αγροτών και κτηνοτρόφων μας και να εξασφαλίσει το δικαίωμα στον καταναλωτή να γνωρίζει και να επιλέγει τα προϊόντα που προμηθεύεται. Παράλληλα, και οι παραγωγοί μας έχουν την ευθύνη να προστατέψουν την παραγωγική διαδικασία, έτσι ώστε τα ποιοτικά προϊόντα τους να πάρουν την αξία που δικαιούνται σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού. Τέλος, η ρύθμιση για την αποσύνδεση της περιοδικής απασχόλησης σε αγροτικές εργασίες από την ιδιότητα του ανέργου και τις παροχές που τη συνοδεύουν, ευελπιστούμε να έχει θετική επίδραση στην απασχόληση στον πρωτογενή τομέα.

Το επόμενο διάστημα αναμένουμε κι άλλες πρωτοβουλίες από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη για τη στήριξη των Ελλήνων παραγωγών.

Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH