Connect with us

Σε πλήρη εξέλιξη τα Sourdgames στην Κοζάνη….

ΚΟΖΑΝΗ

Σε πλήρη εξέλιξη τα Sourdgames στην Κοζάνη….

Πάνω από 1500 παιδιά χωρισμένα σε 240 ομάδες συμμετέχουν στα φετινά SOURDGAMES που ξεκίνησαν στις 11 το πρωί στην πόλη της Κοζάνης. Αφού έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο διαγωνίζονται για την ανάδειξη των μεγαλύτερων “σιουρδοντάμαρων”.

Τα παιδιά μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου αγωνίζονται σε σουρδο-παιχνίδια σε συγκεκριμένους σταθμούς που βρίσκονται στην κεντρικη πλατεία και τους παράδρομους του κέντρου της Κοζάνης. Στα φετινά παιχνίδια ξεχωρίζουν το λέρωμα με οικολογικά χρώματα, οι μπίλιες, η δοκός ισορροπίας, οι τσουβαλοδρομίες, το σπάσιμο των μπαλονιών και η ανακύκλωση.

Στα καθιερωμένα SOURD GAMES, που οργανώνονται με μεγάλη επιτυχία από το 1997 συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 1.000 παιδιά, ενω μέχρι σήμερα έχουν πάρει μέρος 26.000 παιδιά μαζί με τους κριτές.

Σε πλήρη εξέλιξη τα Sourdgames στην Κοζάνη….
Σε πλήρη εξέλιξη τα Sourdgames στην Κοζάνη….

Στα φετινά SOURDGAMES θα χρησιμοποιηθούν μάλιστα για πρώτη φορά Econfetti που αποτελούνται από ξερά φύλλα δέντρων και δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων του Κοινωνικού ΕΚΑΒ, στη Νεράϊδα! Κοινωνικό ΕΚΑΒ το Cluster of Bioeconomy & Environment of Western Macedonia – CLUBE.

Τα παιδιά της δομής έζησαν βήμα βήμα όλη την δημιουργική διαδικασία. Μάζεψαν τα ξερά φύλλα, τα έκοψαν σε σχήμα κονφετί, τα έβαλαν στα χάρτινα σακουλάκια και θα τα μοιράσουν οι ίδιοι καθώς θα πεταχτούν την ώρα που τα παιδιά θα δώσουν τον Όρκο πριν ξεχυθούν στο κέντρο της Κοζάνης και στους παράδρομους για να πάρουν στους αγώνες.

ΕΡΤ Κοζάνη 

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH