Connect with us

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ποιες περιοχές «χτυπά» σήμερα η κακοκαιρία

Uncategorized

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ποιες περιοχές «χτυπά» σήμερα η κακοκαιρία

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας. Πού θα εκδηλωθούν επικίνδυνα φαινόμενα σήμερα.

Από την Τρίτη βρίσκεται σε εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας που ήρθε από την Ιταλία και θα σαρώσει την Ελλάδα μέχρι και το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα έχει ως χαρακτηριστικά τις καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς.

Σήμερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο η κακοκαιρία θα χτυπήσει σήμερα τις εξής περιοχές:

στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.
έως και τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, την κεντρική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο.
από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ωστόσο ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος, με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Επικίνδυνα τα φαινόμενα σε 2 περιοχές

Στη σημερινή του πρόγνωση ο μετεωρολόγος του Open κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως τα φαινόμενα θα χτυπήσουν κυρίως προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, όπου ο καιρός θα είναι όλη την ημέρα βροχερός, με τις καταιγίδες να συνοδεύονται από κεραυνούς και χαλάζι.

Ωστόσο, δεν θα ισχύει το ίδιο για το νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο, καθώς εκεί ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι, με το θερμόμετρο να δείχνει στη Βόρεια Κρήτη ακόμα και τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Επικίνδυνα φαινόμενα, ωστόσο, θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, καθώς οι περιοχές βρίσκονται στην τροχιά της κακοκαιρίας που ήρθε από την Ιταλία.

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Πέμπτη, όπως και την Παρασκευή, με την αλλαγή να έρχεται το Σαββατοκύριακο, όπου το μεσημέρι θα υπάρχει αστάθεια.

dikaiologitika.gr

More in Uncategorized

APXH