Connect with us

Π. Κουκουλόπουλος: «Η επόμενη Κυβέρνηση μπορεί να έχει σφραγίδα ΠΑΣΟΚ»

ΑΠΟΨΕΙΣ

Π. Κουκουλόπουλος: «Η επόμενη Κυβέρνηση μπορεί να έχει σφραγίδα ΠΑΣΟΚ»

Το* αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών επιφύλαξε μια σημαντική “έκπληξη” για το ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Η στρατηγική αυτοδυναμίας, την οποία ο Πρωθυπουργός με προσήλωση υπηρέτησε για χρόνια, υπέστη βαθύτατες ρωγμές, κατά τη γνώμη μου ανεπανόρθωτες. Η Ν.Δ. όχι μόνο κινήθηκε σε “χαμηλές πτήσεις” ποσοστού και ψήφων, αλλά είδε το χώρο στα δεξιά της να αποκτά συγκροτημένη υπόσταση και, ταυτόχρονα, έχασε το πολυπόθητο κέντρο από το ΠΑΣΟΚ. Η αμφισβήτηση της λεγόμενης “κεντρώας” στροφής του κ. Μητσοτάκη ακούστηκε με τον πιο ηχηρό τρόπο στη δεξιά “πολυκατοικία”, από τα χείλη δύο πρώην Πρωθυπουργών. Τα “βέλη” που ευθέως εκτοξεύθηκαν από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Καραμανλή αποτελούν κεντρικό πολιτικό γεγονός, καθώς χτύπησαν στην “καρδιά” του χειρισμού κομβικών πολιτικών θεμάτων, ταυτοτικών για τη Ν.Δ.

Η αποκαθήλωση της μονοκρατορίας του ενός κόμματος προσδίδει κατεπείγοντα χαρακτήρα στην οικοδόμηση του προοδευτικού αντίπαλου πόλου στη δεξιά.  Ο κλήρος πέφτει στο ΠΑΣΟΚ. Στο χέρι μας είναι να μετατρέψουμε το χρόνο μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου, από δίνη εσωστρέφειας σε δημιουργική ευκαιρία. Μπροστά μας ανοίγονται συγκεκριμένες, διακριτές, στρατηγικές επιλογές. Η κοινωνική μας βάση περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις. Οραματιζόμαστε ένα ΠΑΣΟΚ δεκανίκι, χείρα βοηθείας στο αδιέξοδο του κ. Μητσοτάκη; Θυσιάζουμε την αυτονομία μας, για να αθροίσουμε το ποσοστό μας με εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια τεχνητή συγκόλληση κορυφής; Πιστεύουμε στην αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ και τη διεύρυνση των δυνάμεών μας, χτίζοντας ξανά τη σχέση εμπιστοσύνης με τις κοινωνικές δυνάμεις; Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ σύντομα θα αποφασίσει.

Στο πέρασμα των ετών έγινε εμφανές πως το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τη μόνη σταθερά στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Εν αντιθέσει με το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ που αλλάζει καθημερινά θέσεις σαν τα πουκάμισα και ταλανίζεται σαν εκκρεμές μέσα στο πολιτικό σκηνικό,  αδυνατώντας να δώσει σαφές πολιτικό στίγμα. Αποδείξαμε ότι διαθέτουμε βαθιές ιστορικές και κοινωνικές ρίζες, έχουμε συλλογικό χρέος να τις ενδυναμώσουμε ξανά, για να γίνουμε ο ισχυρός “κορμός” γύρω από τον οποίο θα συσπειρώσουμε τους προοδευτικούς πολίτες που δοκιμάζονται. Με μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που θα απαντά πειστικά στις ανισότητες, εμπνέοντας τη νέα γενιά. Η δυναμική μας στην περιφέρεια, δείχνει το δρόμο. Η επόμενη Κυβέρνηση μπορεί να έχει τη σφραγίδα του Πράσινου Ήλιου, η κοινωνία μπορεί να βρει τη διέξοδο αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης που αναζητά.

* Άρθρο του Βουλευτή Κοζάνης, Πάρι Κουκουλόπουλου, στην Εφημερίδα «Παραπολιτικά», 6/7/2024

More in ΑΠΟΨΕΙΣ

APXH