Connect with us

Προσωπικός Γιατρός: Ανοίγει αύριο 1η Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα

Uncategorized

Προσωπικός Γιατρός: Ανοίγει αύριο 1η Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα

Ανοίγει αύριο, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022, το απόγευμα, η πλατφόρμα  https://ehealth.gov.gr/p-rv/p για την εγγραφή των πολιτών που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου. Περισσότεροι από 2.100.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό Ιατρό.

Πλέον όλοι οι πολίτες με τον Προσωπικό Γιατρό αποκτούν δωρεάν τον σύμβουλο υγείας τους που θα τους ενημερώνει για τις προληπτικές εξετάσεις, θα παρακολουθεί τον Ιατρικό τους φάκελο και θα συνταγογραφεί τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους.

Στη χώρα μας υπάρχουν διαθέσιμοι 3.209 Προσωπικοι ιατροι και η συμμετοχή στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού έχει ξεπεράσει τους 1.000 ιδιώτες.

Παράλληλα από αύριο 1η Σεπτεμβρίου 2022 ξεκινάει και η δοκιμαστική φάση του συστήματος όπου οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται τον Προσωπικό Ιατρό τους.

Οι εγγραφές των πολιτών στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας που ξεκίνησαν την 1η Αυγούστου 2022 συνεχίζονται κανονικά. Οι εγγραφές των γιατρών, μετά από πολλά αιτήματα των φορέων τους, ανοίγουν από αύριο 1η Σεπτεμβρίου 2022 για όλες τις περιοχές της χώρας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Από 1η Οκτωβρίου 2022 θα ενεργοποιηθεί και το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού έτσι ώστε οι πολίτες να κλείνουν το ραντεβού τους με την ίδια ευκολία όπως έκλειναν το ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Ο πολίτης εγγράφεται με ελεύθερη επιλογή σε Προσωπικό Ιατρό με τους εξής τρόπους: 

1) μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό ιατρό (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.

2) αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό ιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι μέσω του Προσωπικού Γιατρού να προωθηθεί η αλλαγή κουλτούρας σε θέματα υγείας και οι πολίτες να αναπτύξουν σχέση εμπιστοσύνης με τον γιατρό τους.

 

Continue Reading
You may also like...

More in Uncategorized

APXH