Connect with us

Προσοχή το Καλάμι και την Αλαζονεία

ΑΠΟΨΕΙΣ

Προσοχή το Καλάμι και την Αλαζονεία

Εμείς θα πούμε στους εκλεγμένους προσοχή στο….καλάμι και στην αλαζονεία της εξουσίας.

Γιατί όπως ο καθένας γνωρίζει η αλαζονεία είναι σύμφυτη με την κάθε εξουσία

Τι κρύβεται πίσω από όποια τέτοια συμπεριφορά;

Μπορεί ο φόβος της αποτυχίας, η ανασφάλεια και η αίσθηση ανεπάρκειας των εκφραστών της…ή κάτι άλλο ποιο χειρότερο, ο εκμαυλισμός!

Ειδικοί επιστήμονες πιστεύουν μεταξύ άλλων ότι αυτή η αλαζονική συμπεριφορά απορρέει από το χαρακτήρα του ανθρώπου που κάποια στιγμή θα βρεθεί σε θέση πολιτικής ευθύνης αλλά και δύναμης!

Γνωστή η ρήση εξάλλου ενός από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας, του Βίαντος του Πριηνέως: « Αρχή άνδρα δείκνυσι»

Δηλαδή ότι η εξουσία αναδεικνύει τις ικανότητες και αποκαλύπτει το χαρακτήρα του ανθρώπου.

Χιλιάδες χρόνια μετά ο Αβραάμ Λίνκολν είπε το εξής: «Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τις αντιξοότητες, αλλά αν θες να δοκιμάσεις τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσε του εξουσία.»

Φυσικά υπάρχουν και οι έχοντες την εξουσία που αντιστέκονται στην μέθη της αλαζονείας με το ήθος τους, τη σύνεση, την αυτοκυριαρχία και την παιδεία που τους διακρίνει και δεν εκλαμβάνουν την εξουσία ως αυτοσκοπό, αλλά ως μια παροδική ιδιότητα που σκοπό έχει να υπηρετήσει τον πολίτη και τα συμφέροντά του μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας και της ισονομίας.

Από την άλλη οι αλαζόνες ξεφεύγουν από τον πραγματικό τους ρόλο και θεωρούν ότι η δύναμη των ψήφων τους που πήραν από τους πολίτες , τους έχει μετατρέψει σε κάτι ανυπέρβλητο και παντοδύναμο.

Μεθούν από την αλαζονεία και πιστεύουν ότι είναι άτρωτοι και περιχαρακώνονται από επιτήδειους και από το περιβάλλον τους που τους επιβεβαιώνει συνεχώς, συντηρώντας την αυταπάτη της παντοδυναμίας και τις κανονικότητας τους.

Δημιουργούν δωμάτια εξουσίας όπου σ αυτά έχουν πρόσβαση  κολλητοί και διάφοροι περίεργοι με άλλου τύπου συναλλαγές…πάνω ή κάτω από το τραπέζι, υπονομεύουν τη συνεργασία, ενεργούν συχνά χωρίς να λογοδοτούν και αντιτίθενται στην κριτική αντιπαράθεση.

Δυστυχώς όμως κανέναν αλαζόνα πολιτικό δεν δικαίωσε η ιστορία και η ζωή και η κατάρρευση έρχεται αργά η γρήγορα…

Πιστεύω μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, που δεν το εύχομαι, ότι η νύχτα όπου να ‘ναι φεύγει, και η μέρα κοντεύει να έρθει για την Περιφέρεια και τους κατοίκους της!

Σας εύχομαι κάθε επιτυχία…

Ε.Τσακνάκης

Εκδότης-Δημοσιογράφος

Continue Reading
You may also like...

More in ΑΠΟΨΕΙΣ

APXH