Το 3o ΓΕΛ Κοζάνης συνεχίζει φέτος για δεύτερη χρονιά τη λειτουργία της «Σχολής Γονέων».

Στην εναρκτήρια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13/11/2023, με θέμα «Επαγγελματικός Προσανατολισμός: ομάδες προσανατολισμού, δεξιότητες και τάσεις σπουδών με προοπτική» ο κύριος Γιάννης Τιάκας, υπεύθυνος του γραφείου ΣΕΠ της ΔΔΕ Κοζάνης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας με πιστοποίηση ανωτέρου επιπέδου ΕΟΠΠΕΠ, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους γονείς για τη λειτουργία του γραφείου, το πλήθος υπηρεσιών που προσφέρει και τις δυνατότητες πληροφόρησης και συμβουλευτικής σε μαθητές. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δομή του εκπαιδευτικού συστήματος στο Λύκειο, τα επιστημονικά πεδία και τις προοπτικές επαγγελμάτων με μέλλον.

Όπως τόνισε ο κύριος Τιάκας, η συμβουλευτική προσφέρει την κατάλληλη υποστήριξη και τα εργαλεία, ώστε όχι μόνο να ενημερωθούν οι μαθητές και μαθήτριες για τις διαθέσιμες σχολές αλλά αφού κατανοήσουν τα ταλέντα και τις δυνατότητες τους, να επιλέξουν με ώριμη σκέψη και ορθολογισμό τη σχολή που αργότερα θα τους οδηγήσει στο επάγγελμα που τους ταιριάζει αποφεύγοντας ακατάλληλες επιλογές.

Την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγηση του κυρίου Τιάκα, ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Διευθύντρια ΔΔΕ Κοζάνης, κυρία Βασιλική Βόντσα και η Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας κυρία Αγνή Παπακώστα.

Το γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής της ΔΔΕ Κοζάνης λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και βρίσκεται στο γραφείο 26 της Δ.Δ.Ε. Κοζάνης, στον 4ο όροφο στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (Νομαρχία).Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Γιάννη Τιάκα στο τηλ.: 2461351373.