Connect with us

Πράσινο “φως” για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Εορδαίας

ΚΟΖΑΝΗ

Πράσινο “φως” για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Εορδαίας

Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας) αποφάσισε την αποδοχή των οικονομικών προσφορών και των συνολικών βαθμολογιών των προσφερόντων για τα 39 Τμήματα του διαγωνισμού για την εκπόνηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων- Μελετών για την Ολοκλήρωση του Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Χώρας.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ προχώρησε παράλληλα στην ανάδειξη ως προσωρινού Αναδόχου της σύμβασης για κάθε ένα από τα τμήματα του Διαγωνισμού για την εκπόνηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων- Μελετών. Από τα 39 Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια το Τμήμα 19 του διαγωνισμού αφορά στο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Εορδαίας (ΔΕ Πτολεμαΐδας, Αγίας Παρασκευής, Βερμίου, Βλάστης, Μουρικίου) το οποίο μάλιστα απέσπασε συνολική βαθμολογία 82,61.

Ειδικότερα, η συνολική εκτιμώμενη αξία εκπόνησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Εορδαίας ανέρχεται σε 1.195.062,16 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%). Ανάδοχος της σύμβασης αναδείχθηκε η Ένωση Οικονομικών Φορέων «ΤΟΠΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε. – ENCON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ & ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ε.Ε. – ΞΕΝΟΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε.», Αριθμός Προσφοράς ΕΣΗΔΗΣ 302362, με Οικονομική Προσφορά 921.000,00 ευρώ (χωρίς Απρόβλεπτα και ΦΠΑ), με μέση τεκμαρτή έκπτωση 8,29% επί του συνόλου της προεκτιμώμενης αμοιβής της Υπηρεσίας και με συνολική βαθμολογία 82,61.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα καθοριστούν χρήσεις γης, όροι και περιορισμοί δόμησης, οικιστικές και προς πολεοδόμηση εκτάσεις του Δήμου, περιοχές προστασίας και σημεία ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, μέτρα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κλπ. Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο έρχεται ουσιαστικά να επιλύσει μία χρόνια εκκρεμότητα και να δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή τροχιά του Δήμου Εορδαίας.

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH