Connect with us

Πετρέλαιο θέρμανσης: Επιδότηση 25 λεπτά το λίτρο-Προς €1,30 η τιμή

ΕΛΛΑΔΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Επιδότηση 25 λεπτά το λίτρο-Προς €1,30 η τιμή

Eπιδότηση κατά 25 λεπτά το λίτρο στην αντλία (20 λεπτά + ΦΠΑ 24%) προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε το πρωί της Πέμπτης (13/10) στη Βουλή για το επίδομα θέρμανσης.

Σημειώνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης για τον καταναλωτή διαμορφώνονται στην περιοχή του 1,55 ευρώ το λίτρο (από 1,16€/λίτρο πέρυσι).

Οπως αναφέρει η ρύθμιση, το ύφος της επιδότησης που ανέρχεται σε είκοσι λεπτά (0,20) του ευρώ ανά λίτρο, υπολογίζεται άπαξ επί της αξίας των τιμολογίων πώλησης προ Φ.Π.Α., που εκδίδονται από τα διυλιστήρια, τις εταιρείες κατόχους άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων κατηγορίας Α, που εισάγουν πετρέλαιο θέρμανσης και τους κατόχους άδειας πωλητή πετρελαίου θέρμανσης που πραγματοποιούν εισαγωγές, ως δικαιούχους της επιδότησης.

Επίσης, προβλέπεται ότι το τελικό συνολικό ύψος της επιδότησης υπολογίζεται επί των συνολικών λίτρων καυσίμου που διατίθενται, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον ν. 3054/2002 (Α’ 230), στην εσωτερική αγορά από τους ως άνω δικαιούχους της επιδότησης προς τα πρατήρια καυσίμων, τους πωλητές πετρελαίου θέρμανσης και τους τελικούς καταναλωτές, οικιακούς καταναλωτές, βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες.

Για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης το υπουργείο Οικονομικών έχει υπολογίσει κονδύλια 250 εκατ. ευρώ, με το αρχικό πλάνο να προβλέπει παρέμβαση στην τιμή έως το τέλος του έτους, με δυνατότητα παράτασης ή προσαρμογής σε συνάρτηση με τις διεθνείς εξελίξεις.

Από την Παρασκευή (14/10) αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα ώστε οι δικαιούχοι να καταθέσουν αίτημα για το επίδομα.
Πηγή: Reporter.gr

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH