Connect with us

Ο Δήμαρχος Εορδαίας ζητά παρέμβαση των βουλευτών για τις σχολικές καθαρίστριες

ΚΟΖΑΝΗ

Ο Δήμαρχος Εορδαίας ζητά παρέμβαση των βουλευτών για τις σχολικές καθαρίστριες

ΘΕΜΑ : Πρόσληψη σχολικών καθαριστριών (ΙΔΟΧ) Σχολικού έτους 2020-2021.

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2019-2020, 370 αίθουσες σχολικών κτιρίων καθαρίζονταν από καθαρίστριες οι οποίες είχαν υπογράψει σύμβαση μίσθωσης έργου. Στην πορεία του χρόνου προέκυψαν ανάγκες καθαρισμού επιπλέον 53 αιθουσών, λόγω συνταξιοδότησης μονίμων καθαριστριών. Επομένως οι ανάγκες καθαρισμού, συνολικά 423 σχολικών αιθουσών, καλύπτονταν από καθαρίστριες οι οποίες είχαν υπογεγραμμένη σύμβαση μίσθωσης έργου.

Η έγκριση που έχουμε λάβει από το Υπουργείο Εσωτερικών για πρόσληψη καθαριστριών με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), ενόψει του σχολικού έτους 2020-2021, αφορά τον καθαρισμό 326 σχολικών αιθουσών.

Γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι αντί για επιπλέον προσωπικό, λόγω των προαναφερθέντων γεγονότων, με τον εγκεκριμένο αριθμό καθαριστριών για τα σχολεία του Δήμου Εορδαίας από το Υπουργείο Εσωτερικών, έχουμε και μείωση 25% σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Εδώ να υπερθεματίσουμε ότι οι ανάγκες σχολαστικού καθαρισμού και υγιεινής είναι ούτως ή άλλως αυξημένες λόγω της ύπαρξης του covid-19.

Να σημειωθεί ότι η έγκριση του ΥΠ.ΕΣ. αφορά 8 καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης και 37 μερικής. Αριθμός ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες των σχολικών αιθουσών του Δήμου Εορδαίας

Για όλα τα παραπάνω αναμένουμε δική σας παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών για έγκριση αριθμού επιπλέον θέσεων καθαριστριών, έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής κάλυψη των αναγκών των σχολικών αιθουσών στο σύνολο του Δήμου Εορδαίας

Βέβαιοι για την δική σας θετική ανταπόκριση, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και βρισκόμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

O Δήμαρχος Εορδαί

Παναγιώτης Ν. Πλακεντάς

Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH