Connect with us

Ομόφωνη απόφαση για Πολάκη: Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ και παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας

ΕΛΛΑΔΑ

Ομόφωνη απόφαση για Πολάκη: Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ και παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα και με διευρυμένη σύνθεση, για τον Παύλο Πολάκη. Ομόφωνα ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να τεθεί εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Παράλληλα, παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

  1. ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ με ομόφωνη απόφαση.
  2. Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία για την επικύρωση απόφασης.
  3. Επίσης, ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το iEidiseis, καθαρές απαντήσεις και σαφή μηνύματα έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Παύλο Πολάκη, στο πλαίσιο του Συνεδρίου ygeiamou λίγη ώρα πριν τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται γιατί ανάρτησε κάποιες προεκλογικές θέσεις που απέχουν από τις επεξεργασμένες θέσεις του κόμματος για τη λειτουργία του κράτους και των θεσμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στην κυβέρνηση για να γκρεμίσει ή να εκδικηθεί. Θα έρθει για να χτίσει. Αυτή η κυβέρνηση έχει χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη. Αυτό δεν αντιμετωπίζεται με προγραφές, αλλά με θεσμικές παρεμβάσεις, ώστε ο κάθε Σρόιτερ να μπορεί να ασκεί κριτική όσο θέλει.

Έχω τη δυνατότητα να κρίνω την αξιολόγηση των πράξεων που θεωρώ ότι εκθέτουν το κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και κάθε σοβαρό κόμμα έχει όργανα. Εκεί θα κριθούν και θα αποφασιστούν όλα.

Εγώ αποφάσισα χθες την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας και την καθαίρεσή του από τη θέση του Τομεάρχη Διαφάνειας. Έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σχολιάζοντας τα όσα είπε σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε: «Δεν σκοπεύουμε να κοιμηθούμε. Θα δώσουμε τη μάχη για την αλλαγή στον τόπο. Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται. Επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη πρόεδροι ανεξάρτητων Αρχών μίλησαν στην PEGA για τις παρακολουθήσεις. Κατέθεσαν ότι υπάρχουν 300 μηνύματα. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάζει η συζήτηση για μία ανάρτηση Πολάκη».

Για το αν ανέχθηκε το προηγούμενο διάστημα την αποκλίνουσα συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στέλνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας στελέχη του επειδή έχουν άλλη άποψη. Είναι άλλο να λες την άποψή σου κι άλλο την ώρα της προεκλογικής περιόδου να καταθέτει ένα άλλο σχέδιο κι άλλο να απαντά σε συνεντεύξεις. Να είμαι απόλυτα σαφής και δίκαιος. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους ως συμμορίτες. Δεν υπήρχε η ίδια αντίδραση. Ο κ. Γεωργιάδης έλεγε για την κ. Τουλουπάκη ότι θα τη γδάρει και θα την πάει φυλακή. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λύσει τα όποια προβλήματα παραφωνίας με δημοκρατικές διαδικασίες. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που εκπέμπεται από τις συλλογικές διαδικασίες. Θα έρθουμε στη διακυβέρνηση για να δημιουργήσουμε, όχι για να εκδικηθούμε ή να γκρεμίσουμε».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν η υπόθεση κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε: «Αντί να ασχολούμαστε με τις προγραμματικές μας θέσεις, ασχολούμαστε με το θέμα Πολάκη. Αύριο θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για την πρώτη κατοικία. Ελπίζω τα ΜΜΕ να δώσουν λίγο περισσότερο χώρο στο κρίσιμο αυτό ζήτημα. Εύχομαι στην προεκλογική περίοδο να συζητηθούν όλα τα θέματα και μεταξύ εμού και του κ. Μητσοτάκη».

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH