Connect with us

“Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη διεύρυνση των εταίρων του Συνεταιρισμού που θα κληθεί να αναλάβει τη διαχείριση της μαρμαροφόρου περιοχής Τρανοβάλτου”

ΚΟΖΑΝΗ

“Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη διεύρυνση των εταίρων του Συνεταιρισμού που θα κληθεί να αναλάβει τη διαχείριση της μαρμαροφόρου περιοχής Τρανοβάλτου”

Σε συνέχεια πρόσφατων συναντήσεων στο Τρανόβαλτο με αντικείμενο την ολοκληρωμένη διαχείριση της μαρμαροφόρου περιοχής Τρανοβάλτου, μετά την έκδοση των Περιβαλλοντικών Όρων (Π.Ο) (εδώ και εδώ), πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν.

Αντικείμενο της διευρυμένης συνάντησης, που έγινε το Σάββατο 8/1/2022 σε συνεργασία του Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γιώργου Αμανατίδη με τον Πρόεδρο του Σωματείου Βιομηχανιών – Βιοτεχνιών Μαρμάρου Ν. Κοζάνης κ. Κώστα Βηττόπουλο, ήταν η παροχή διευκρινήσεων:

α.     επί των θεμάτων που τέθηκαν στο Τρανόβαλτο και

β.     επί των άρθρων του Καταστατικού του “Συνεταιρισμού Λατόμων Μαρμάρου Τρανοβάλτου Δήμου Σερβίων” με τον διακριτικό τίτλο “ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ” που θα αποτελέσει το “όχημα” διαχείρισης της αδειοδοτηθείσας περιοχής

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν το σύνολο σχεδόν των επιχειρηματιών και των ενδιαφερόμενων να συμμετέχουν στον συσταθέντα Συνεταιρισμό ενώ επικράτησε πολύ παραγωγικό κλίμα.

Από τον Βουλευτή κ. Γιώργο Αμανατίδη καθώς και από το νομικό σύμβουλο κ. Νίκο Κούρα παρασχέθηκαν οι αναγκαίες διευκρινήσεις για την ακολουθητέα διαδικασία και για συγκεκριμένα άρθρα του Καταστατικού.

Κοινή ήταν η άποψη ότι, οι προοπτικές είναι θετικές ως προς τη διεύρυνση των μελών του Συνεταιρισμού και την ενιαία αξιοποίηση της μαρμαροφόρου περιοχής.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε νεότερη συνάντηση που θα γίνει το Σάββατο 22/1/2022. Στο μεσοδιάστημα θα παρασχεθούν πρόσθετες διευκρινήσεις που πιθανά θα ζητηθούν από κάθε ενδιαφερόμενο.

Στο τέλος της συνάντησης πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας από το Σωματείο και ο Πρόεδρος κ. Βηττόπουλος Κώστας ευχήθηκε Καλή Χρονιά με υγεία και πρόοδο.

 

Continue Reading
You may also like...

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH