Στο πλαίσιο της συνάντησης,  ο κ. Μαλούτας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει αναλυτικά την κ. Δημαδάμα για τις καινοτόμες  πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει ο Δήμος Κοζάνης στον τομέα της ισότητας, μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και να ζητήσει τη στήριξή της για την επέκταση της λειτουργίας του Ξενώνα και στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2021-2027, με την επέκταση και επικαιροποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξήρε τις προσπάθειες του Δήμου, όπως αυτές υλοποιούνται μέσα από το «Σχέδιο Δράσης για την ένταξη της ισότητας των φύλων στο Δήμο Κοζάνης», το οποίο αποτελεί ένα από τα ελάχιστα ενεργά σχέδια δράσης στη χώρα μας. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της στην περαιτέρω ενίσχυση αυτών των δράσεων, καθώς και στην λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών. Επίσης, η κ. Δημαδάμα κάλεσε το δήμαρχο Κοζάνης σε μία νέα συνάντηση εργασίας στην Αθήνα για την άμεση διευθέτηση των ζητημάτων που τέθηκαν.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Κοζάνης πρωτοστάτησε στα θέματα ισότητας κατά την περίοδο υλοποίησης του προηγούμενου Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας και έχει προετοιμάσει το δρόμο για την ομαλή μετάβαση και συνέχιση των δράσεων και των δομών του στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2021-2027.