Το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Κοζάνης σας ενημερώνει πως οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2023-2024 ξεκίνησαν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται για εγγραφή καθημερινά στο σχολείο μας, Ανδρέα Κάλβου 1 στην Περιοχή Πανόραμα Κοζάνης (συστεγαζόμαστε με το 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης), απογευματινές ώρες 17:30-19:00 μ.μ. έως την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 και κάθε Πέμπτη τις ίδιες ώρες καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Πληροφορίες στο τηλ. 2461023622 κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου και στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου https://blogs.sch.gr/gymekoz/

Από τις 28 Ιουνίου 2023 έως και τις 7 Ιουλίου 2023 οι εγγραφές στο Λύκειο πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-eggrafes (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr) και η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να πραγματοποιήσει την ηλεκτρονική εγγραφή και στο Σχολείο μας με τη βοήθεια εκπαιδευτικού.

Το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Κοζάνης ιδρύθηκε με σκοπό να δώσει ίσες ευκαιρίες παροχής εκπαίδευσης και ολοκλήρωσης σπουδών σε ενήλικες κάθε ηλικίας ή ανήλικους εργαζόμενους που δεν ολοκλήρωσαν για οποιονδήποτε λόγο τη βασική εκπαίδευση, να αποκτήσουν τίτλους ισότιμους με τους αντίστοιχους Ημερήσιων Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων.

Επιπλέον οι απόφοιτοι του Εσπερινού Γενικού Λυκείου μπορούν εφόσον το επιθυμούν να διεκδικήσουν την είσοδό τους στο Πανεπιστήμιο με την ευνοϊκή ρύθμιση για τα Εσπερινά Λύκεια της ποσόστωσης 1% επί των θέσεων όλων των σχολών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Σε ένα φιλικό εκπαιδευτικό περιβάλλον, με έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό εξειδικευμένο στην εκπαίδευση ενηλίκων, σας προσφέρεται η δυνατότητα μέσα από ένα ευέλικτο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα (από τις 17:00 μ.μ. έως τις 20:45 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή) να αποκτήσετε Απολυτήριο Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου.

Επίσης, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας δικαιούνται δωρεάν μετακίνησης από κάθε περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Δικαίωμα εγγραφής στο Εσπερινό Γυμνάσιο έχουν:

α) Ενήλικοι μαθητές, ημεδαποί και αλλοδαποί χωρίς κανένα δικαιολογητικό εργασίας και

β) Ανήλικοι μαθητές που εργάζονται (βεβαίωση εργασίας) ή απασχολούνται στην οικογενειακή επιχείρηση (με υπεύθυνη δήλωση γονέα).

Δικαίωμα εγγραφής στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο έχουν:

  • Ενήλικοι μαθητές/τριες με απολυτήριο Σ.Δ.Ε. (Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας) ή απολυτήριο Γυμνασίου.
  • Ενήλικοι μαθητές/τριες που στο παρελθόν για οποιονδήποτε λόγο είχαν διακόψει τη φοίτησή τους από Γενικό λύκειο, ΤΕΕ, ΤΕΛ, ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ.
  • Ενήλικοι μαθητές/τριες απόφοιτοι σχολών μαθητείας ΟΕΑΔ , άνεργοι καθώς και μητέρες ανηλίκων τέκνων με αποκλειστική οικιακή απασχόληση κ.α.
  • Ανήλικοι μαθητές/τριες, εφόσον αποδεδειγμένα εργάζονται (βεβαίωση εργασίας) ή απασχολούνται στην οικογενειακή επιχείρηση (με υπεύθυνη δήλωση γονέα).

 

                                                            Ο Διευθυντής

                                                              Τσιτούρας Γεώργιος