Connect with us

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

ΕΛΛΑΔΑ

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε τη ναζιστική  Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.

«Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε. Είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά» είπε σε δήλωση του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε επισταμένα στη στάση του δικού του κόμματος απέναντι στη Χρυσή Αυγή. «Το ναζιστικό μόρφωμα, μετά τις κάλπες, καταδικάστηκε και στο δικαστήριο. Είναι μία απόδειξη της δύναμης που εκπέμπει το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και η διάκριση των εξουσιών. Η ενότητα, η αλήθεια και η ομαλότητα. Ωστόσο, η δίκη του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της βίας μέσα στην κοινωνία παραμένει διαρκής», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

«Δεν ήταν ποτέ αθώοι. Το γνώριζαν, το γνωρίζαμε. Όλοι μας οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που δεν έσκυψαν, και αγωνίστηκαν για να φτάσουμε εδώ», τόνισε από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσηςΑλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας «σήμερα η ελληνική Δικαιοσύνη το επιβεβαίωσε με μια απόφαση που θα μείνει στην ιστορία. Είναι μια μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία μας. Μέρα δικαίωσης και υπερηφάνειας».

«Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα και με την ιστορική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Δικαίωση για τα θύματα και τη Δημοκρατία», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και τόνισε πως «η Ελλάδα στέλνει ξανά ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο: Ο φασισμός δεν χωρά στη ζωή μας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Μόνο μαζί τελειώνουμε τους Νεοναζί».

«Το δικαστήριο, με οδηγό την αλήθεια, όπως προέκυψε από πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, καταδίκασε σήμερα ποινικά τους χρυσαυγίτες δολοφόνους. Η καταδίκη αυτή πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, που είναι η επιβολή ανώτατων ποινών και φυσικά να οδηγηθούν στη φυλακή» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Το κυριότερο είναι ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του, με την ανατροπή του συστήματος, που επωάζει αυτό το αυγό του φιδιού, το ναζισμό, το φασισμό».

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH