Connect with us

Ντροπή! Εννέα στους 10 δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία !

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ντροπή! Εννέα στους 10 δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία !

Χθες έγραφα ότι δεν γνωρίζω αν όντως θα δοθεί μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία σε (δια βίου) οφειλέτες μέσα από το νέο πτωχευτικό κώδικα. Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, δείτε το εξής αδιανότητο έως και ντροπιαστικό:
Ο νόμος, προβλέπει τη δυνατότητα άσκησης προσφυγής κατά της απαλλαγής του οφειλέτη, αν εκκρεμεί εις βάρος του οφειλέτη ποινική δίωξη ή ότι έχει καταδικαστεί για σειρά αδικημάτων, ένα εξ αυτών και η φοροδιαφυγή.
Ντροπή ε! Γιατί το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό των οφειλετών είτε έχει καταδικαστεί για το αδίκημα της φοροδιαφυγής, είτε εκκρεμεί ποινική δίωξη εις βάρος του για το αδίκημα αυτό.

Έτσι, όλοι αυτοί οι οφειλέτες, που δεν απέδωσαν φόρους λόγω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ οικονομικής αδυναμίας, που οφείλεται στη ζοφερή οικονομική κατάσταση των τελευταίων ετών στη χώρα μας και όχι στην αληθή πρόθεσή τους να βλάψουν τα συμφέροντα του Δημοσίου, αποκλείονται από την δεύτερη ευκαιρία, με μια απλή σε βαρος του προσφυγή από οποιονδηποτε (Τράπεζα, Δημοσιο κ.λπ).

Ακόμη, ποιος άρρωστος εγκέφαλος σκέφτηκε, οι οφειλέτες να μπορούν να μεταβιβάσουν την πρώτη κατοικία τους στον ονομαζόμενο Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης, να τη μισθώσουν από αυτόν για δώδεκα χρόνια, έχοντας το δικαίωμα να επαναγοράσουν την κατοικία τους, θα πρέπει να καταβάλλουν πλέον των μισθωμάτων και τίμημα επαναγοράς, το οποίο θα ισούται με την… εμπορική αξία του ακινήτου σε εκείνον τον χρόνο.
Μιλάμε για εξοντωτικές προϋποθέσεις – κανένας δεν θα μπορέσει να επαναγοράσει το σπίτι του. Αν τα παραπάνω ισχύσουν έχω τρεις λέξεις προς την κυβέρνηση: Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Θα αφήσετε το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων να πεθάνει καταχρεωμένο.
Του Ανδρέα Χριστόπουλου

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΑΠΟΨΕΙΣ

APXH