Connect with us

Νέα υπόθεση με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Κοζάνη

ΚΟΖΑΝΗ

Νέα υπόθεση με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Κοζάνη

Το ένα ήταν από τον Παλαμά Καρδίτσας

Νέα υπόθεση με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε νοσηλευτές και γιατρούς ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καθώς όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Κοζάνης κ. Γκανάτσο, αφορά δύο με τρία περιστατικά.

Όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Κοζάνης, το ένα αφορά μια νοσηλεύτρια, της οποίας το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί από τον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ τα άλλα δύο, ενός γιατρού και μιας νοσηλεύτεριας δόθηκαν από ΚΥ Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Παλαμάς Καρδίτσα:  33 τα άτομα που έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό

Ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες μόλις μέρες με διαδικασίες εξπρές η ΕΔΕ της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας σχετικά με τους εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας. Υπενθυμίζεται πως διοικητική υπάλληλος δήλωνε ψευδώς στο σύστημα εμβολιασμούς ατόμων.

Σύμφωνα με το πόρισμα, 34 άτομα έλαβαν το πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, όλοι συγγενείς και φίλοι της διοικητικής υπαλλήλου. Αξίζει να σημειωθεί, πως στο συγκεκριμένο κέντρο εμβολιάστηκαν 40.000 πολίτες, όταν στην περιοχή της Καρδίτσας κατοικούν μόνον 6.000.

Η διοικητική υπάλληλος αποκαλύφθηκε όταν συνδέθηκε σε απογευματινή βάρδια με το τάμπλετ του κέντρου για να δηλώσει δύο εμβολιασμούς και στη συνέχεια το απενεργοποίησε. Στη λήξη της βραδινής βάρδιας η νοσηλεύτρια που έκανε τον τελικό έλεγχο είδε ότι κάποιος είχε ανοίξει και χρησιμοποιήσει το τάμπλετ και ειδοποίησε τον υπεύθυνο της εμβολιαστικής γραμμής.

Άμεσα διατάχθηκε έλεγχος που αποκάλυψε και τους υπόλοιπους εικονικούς εμβολιασμούς.
Σημειώνεται, πως η συγκεκριμένη υπάλληλος εργάζεται εδώ και 12 χρόνια στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, ενώ από τα μέσα Μαΐου είχε τοποθετηθεί στην εμβολιαστική γραμμή.
Όπως έδειξε η έρευνα οι 34 εμβολιασμοί αφορούν σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς της υπαλλήλου, ενώ οι 40.000 εμβολιασμοί εξηγούνται καθώς είναι το μόνο κέντρο που διαθέτει το εμβόλιο Pfizer στην περιοχή.
Η υπάλληλος έχει τεθεί ήδη σε αναστολή για ένα μήνα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πόρισμα της ΕΔΕ θα κατατεθεί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ την Πέμπτη στην εισαγγελία Καρδίτσας, που έχει αναλάβει να διενεργήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση μετά από εντολή του Προϊσταμένου Εφετών Λάρισας. Η Εισαγγελία Καρδίτσας θα διερευνήσει τις ποινικές διαστάσεις της υπόθεσης και θα ασκήσει σχετικές διώξεις.
fimotro.gr

 

Continue Reading
You may also like...

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH