Connect with us

Με επιτυχία πραγρατοποιήθηκαν οι πρώτες στην Ελλάδα Εξετάσεις Πιστοποίησης Τεχνιτών Οχημάτων Υψηλής Τάσης Κατηγορίας Κ1

ΚΟΖΑΝΗ

Με επιτυχία πραγρατοποιήθηκαν οι πρώτες στην Ελλάδα Εξετάσεις Πιστοποίησης Τεχνιτών Οχημάτων Υψηλής Τάσης Κατηγορίας Κ1

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες στην Ελλάδα Εξετάσεις Πιστοποίησης Τεχνιτών Οχημάτων Υψηλής Τάσης Κατηγορίας Κ1, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Πήραν μέρος 125 μηχανικοί οχημάτων από Κοζάνη, Γρεβενά, Φλώρινα, Αμύνταιο, Πτολεμαΐδα, Καστοριά και Κατερίνη, οι οποίοι παρακολούθησαν σειρά σεμιναρίων του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Τεχνοβλαστού του, INNORA, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από το Δεκέμβριο του 2022 μέχρι και σήμερα.

Τα σεμινάρια υποστηρίχθηκαν και συνεχίζουν να υποστηρίζονται από την ΟΒΕΑΜΜΕ (Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μοτοποδηλάτων Ελλάδας).

Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις, σύμφωνα με το ΦΕΚ 3270/17-05-2023, θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Τεχνίτη Οχημάτων Υψηλής Τάσης (ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα) στην Ελλάδα, Κατηγορίας 1. Οι μη επιτυχόντες καθώς και όσοι δε μπόρεσαν να παραβρεθούν στις εξετάσεις, μπορούν να λάβουν μέρος στις επόμενες, οι οποίες θα διεξαχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH