Η Παγκόσμια Ημέρα αποτελεί την ελάχιστη πράξη τιμής και αναγνώρισης στο έργο και στην προσφορά των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο.

Η Νοσηλευτική αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους του Συστήματος Υγείας, με πρωταγωνιστές τους Νοσηλευτές να διαδραματίζουν έναν ρόλο απαιτητικό μα και ευαίσθητο. Μπροστά στις σύγχρονες προκλήσεις στο δύσκολο χώρο της Υγείας, με τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας και των συνεχών μεταρρυθμίσεων, η νοσηλευτική επιστήμη καλείται να εξοπλιστεί με εξειδικευμένη γνώση, άρτια επιστημονική κατάρτιση και ειδικές δεξιότητες. Η νοσηλευτική φροντίδα απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενσυναίσθηση, αφοσίωση, κουράγιο, δύναμη ψυχής και αγάπης προς το συνάνθρωπο.

Ειδικότερα τώρα, αυτή την περίοδο, το έργο των Νοσηλευτριών και Νοσηλευτών, αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί, σημαντική παράμετρο στην αντιμετώπιση της Πανδημίας του Covid-19, γεγονός που καταξιώνει και αναδεικνύει στη συνείδηση όλων μας, τον ιδιαίτερο ρόλο και την προσφορά αυτών των ανθρώπων.

Η Διεύθυνση  Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «Μαμάτσειο»  σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων Γ. Ν. Κοζάνης  πραγματοποιεί εκδήλωση για τον Εορτασμό της Ημέρας του Νοσηλευτή /Νοσηλεύτριας την Παρασκευή 12/5/2023 και ώρα 12:30 μ.μ στο χώρο της Ψυχιατρικής Κλινικής.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ                                                                           Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

  ΜΑΛΑΜΑΤΗ ΚΑΛΩΤΑ                                                             ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΙΟΛΙΟΣ