Connect with us

Μίλτος Τεντόγλου: Μεταξύ των φαβορί για κορυφαίος αθλητής στίβου για το 2021

ΕΛΛΑΔΑ

Μίλτος Τεντόγλου: Μεταξύ των φαβορί για κορυφαίος αθλητής στίβου για το 2021

Στο Top 10 των υποψηφίων για κορυφαίο αθλητή στίβου για φέτος «φιγουράρει» το όνομα του χρυσού μας Ολυμπιονίκη στο μήκος, Μίλτου Τεντόγλου, με τη σχετική λίστα να περιλαμβάνει ακόμη σύγχρονους σταρ του κλασικού αθλητισμού, όπως ο Σουηδός Μόντο Ντουπλάντις, ο Νορβηγός Κάρστεν Βάρχολμ και ο Κενυάτης Ελιούντ Κιπτσόγκε.

Για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς θα ψηφίσουν το διοικητικό συμβούλιο της World Athletics (50% των ψήφων), η οικογένεια του παγκόσμιου στίβου (25%), καθώς και οι φίλαθλοι μέσω των social media (25%). Η σχετική ψηφοφορία κλείνει τα μεσάνυχτα της 6ης Νοεμβρίου και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί η πεντάδα των φιναλίστ για το βραβείο. Ο νικητής θα γνωστοποιηθεί τον Δεκέμβριο, σε ειδική τελετή της WA.

Αναλυτικά οι δέκα υποψήφιοι:

  • Τζόσουα Τσέπτεγκεϊ (Ουγκάντα): Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στα 5.000μ., ασημένιο στα 10.000μ., καλύτερη επίδοση της χρονιάς στα 2 μίλια (8:09.55).
  • Ράιαν Κράουζερ (ΗΠΑ): Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στη σφαιροβολία, νικητής του Diamond League. Παρέμεινε αήττητος όλη τη χρονιά, ενώ σημείωσε παγκόσμια ρεκόρ, τόσο στον ανοιχτό όσο και στον κλειστό στίβο.
  • Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία): Χρυσός Ολυμπιονίκης στο επί κοντώ, πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο, νικητής του Diamond League.
  • Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν (Νορβηγία): Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στα 1.500μ. Σημεώσε ρεκόρ Ευρώπης τόσο στα 1.500μ. όσο και στα 5.000μ.
  • Ελιούντ Κιπτσόγκε (Κένυα): Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Μαραθώνιο, με τη μεγαλύτερη διαφορά από τον δεύτερο που έχει σημειωθεί από το 1972. Νικητής στον Μαραθώνιο του Ένσεντε.
  • Πέντρο Πικάρντο (Πορτογαλία): Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στο τριπλούν, νικητής του Diamond League.
  • Ντάνιελ Σταλ (Σουηδία): Χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, νικητής του Diamond League. Σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο με 71,40μ.
  • ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (Ελλάδα): Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στο μήκος, κάτοχος της καλύτερης επίδοσης στον κόσμο με 8.60μ
  • Ντέμιαν Ουόρνερ (Καναδάς): Χρυσός Ολυμπιονίκης στο δέκαθλο με 9.018 βαθμούς, Ολυμπιακό και εθνικό ρεκόρ, που συνιστά παράλληλα την τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.
  • Κάρτσεν Βάρχολμ (Νορβηγία): Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. εμπόδια, νικητής του Diamond League. Σημείωσε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 300μ. εμπόδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως αύριο Παρασκευή θα γίνει γνωστή και η αντίστοιχη λίστα για την κορυφαία αθλήτρια του 2021.

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH