Connect with us

Μέτρα στήριξης: Τι ισχύει για βενζίνη, επίδομα, επιδότηση ρεύματος

ΕΛΛΑΔΑ

Μέτρα στήριξης: Τι ισχύει για βενζίνη, επίδομα, επιδότηση ρεύματος

Έως 60 λίτρα το μήνα ή 180 λίτρα το τρίμηνο θα επιδοτήσουν τα μέτρα της κυβέρνησης καλύπτοντας μέρος της αύξησης που καταγράφεται.

Από την έκπτωση θα επωφεληθούν όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ή 30.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ η έκπτωση θα είναι 0,15 έως 0,20 ευρώ με ανώτατο όριο τα 180 λίτρα ανά δικαιούχο

Επίδομα ακρίβειας

Από το επίδομα ακρίβειας αναμένεται να επωφεληθούν χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και ΑμΕΑ.

Επιδότηση ρεύματος

Από την επιδότηση ρεύματος θα επωφεληθούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Για τα νοικοκυριά η επιδότηση θα φτάσει τα 58-60 ευρώ, ενώ για τις επιχειρήσεις από τα 65 ευρώ θα φτάσει τα 130 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπολογισμός για το ύψος της επιδότησης στα καύσιμα έγινε με βάση τη λογική ότι ένα όχημα έχει μέση μηνιαία κατανάλωση 55 με 60 λίτρα.
Το ύψος της επιδότησης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να είναι πάνω από δέκα λεπτά το λίτρο. Δικαιούχοι θα είναι οι οικογένειες με εισόδημα έως 30.000 ευρώ, αλλά για ένα όχημα. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέσω πλατφόρμας. Στο πρότυπο, δηλαδή, του επιδόματος θέρμανσης.

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH