Connect with us

Λευτέρης Χρυσοφάκης: Εξοργιστικό χάϊδεμα της κτηματαγοράς σε βάρος των συμφερόντων των δήμων, η κατάργηση της έκδοσης βεβαίωσης μη οφειλών ΤΑΠ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Λευτέρης Χρυσοφάκης: Εξοργιστικό χάϊδεμα της κτηματαγοράς σε βάρος των συμφερόντων των δήμων, η κατάργηση της έκδοσης βεβαίωσης μη οφειλών ΤΑΠ

Διαπιστώνω με λύπη ότι η κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε υπερασπιστή των παράνομων συμφερόντων κάποιων λίγων ιδιοκτητών μεγάλων ακινήτων και διακατέχεται από πλήρη άγνοια ή αδιαφορία (δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι πραγματικά χειρότερο) για τον καθολικό οικονομικό στραγγαλισμό που υφίσταται η τοπική αυτοδιοίκηση.
Πριν λίγες ημέρες στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κος Πέτσας, ανακοίνωσε την κατάργηση της έκδοσης βεβαίωσης μη οφειλών ΤΑΠ.
Ξέχασε προφανώς ή απλά τον συνέφερε να αγνοήσει το γεγονός ότι η βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ, αποτελεί ένα σημαντικότατο εργαλείο των δήμων, με το οποίο εξασφαλίζεται η είσπραξη του τέλους και των συσσωρευμένων οφειλών των ιδιοκτητών, καθώς χωρίς αυτή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί καμία συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης ακινήτου.
Με αυτόν τον τρόπο, επιβραβεύεται η ασυνέπεια των ιδιοκτητών ακινήτων που οφείλουν το ΤΑΠ επί σειρά ετών και εισφοροδιαφεύγουν αποκρύπτοντας από τους δήμους το πραγματικό εμβαδό των ακινήτων τους που προέκυψε από πολεοδομικές μεταβολές.
Πρόκειται για ένα καταφανώς ρουσφετολογικό και εξοργιστικό χάιδεμα της κτηματαγοράς σε βάρος των συμφερόντων των δήμων.
Την ίδια ώρα που η τοπική αυτοδιοίκηση ζητά απεγνωσμένα από το κράτος να διασφαλίσει τα έσοδα των ΟΤΑ, η κυβέρνηση καταργεί και τα υφιστάμενα.
Ας πάρουν πίσω αμέσως αυτή την απαράδεκτη απόφαση, αλλιώς το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να βρουν απέναντί τους σύσσωμη την τοπική αυτοδιοίκηση.
* Επιχειρηματίας, μέλος της Γραμματείας Τομέα Ναυτιλίας του ΚΙΝΑΛ, πολιτευτής Α’ Πειραιά

Continue Reading
You may also like...

More in ΑΠΟΨΕΙΣ

APXH