Connect with us

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κοζάνης – Καταγγέλλουν ελλείψεις

ΚΟΖΑΝΗ

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κοζάνης – Καταγγέλλουν ελλείψεις

Σοβαρές ελλείψεις αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Κοζάνης όπως πολλά περιφερειακά νοσοκομεία. Μιλώντας στο documentonews.gr τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κουκουβίκης Δημήτρης οσο και η γραμματέας του συλλόγου Τσαλουκίδου Σωτηρία το νοσοκομείο έχει ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και στην Παιδιατρική και στην Ψυχιατρική και στην Εντατική αλλά και σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Χαρακτηριστικό είναι τα όσα περιγράφει ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων κ. Κουκουβίκης Δημήτρης στην απογευματινή βάρδια στην παθολογική είναι δυο νοσηλευτές για 40 ασθενείς. Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων παρά τις προσπάθειες της διοίκησης για να βρεθούν λύσεις δεν υπάρχουν τα κατάλληλα κίνητρα ωστε να έρθει προσωπικό να εργαστεί στο νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο έχει ενημερώσει στο παρελθόν τη Δικαιοσύνη με αναφορές του ο εντατικολόγος του νοσοκομείου Κοζάνης Κωνσταντίνος Στόκκος. Μάλιστα αίσθηση προκαλεί όπως αναφέρει οτι δεν έχει κληθεί για διευκρινήσεις για αναφορά του προς την εισαγγελία στην οποία επεσήμανε “περίεργες” διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την προμήθεια αναπνευστήρων.

Οι αναφορές όπως λέει ο ίδιος έχουν γίνει τόσο στην διοίκηση της 3η ΥΠΕ στο υπουργείο αλλά και στην εισαγγελέα για πλειάδα γεγονότων και καταστάσεων που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στο νοσοκομείο Κοζάνης.

Επιγραμματικά έχει επισημάνει μέσα σε αυτές την επισφαλή λειτουργία του νοσοκομείου, αναισθησιολογικού, ΜΕΘ, για αρκετούς μήνες με έναν αναισθησιολόγο στο πρόγραμμα του αναισθησιολογικού.

Επίσης έχει αναφερθεί για τα ακάλυπτα ΤΕΠ για αρκετό καιρό από ειδικό ιατρό παθολόγος ή χειρουργό κάτι που όπως επισημαίνει τελευταία πάει να διορθωθεί λίγο.

Ο ίδιος έχει αναφέρει προς όλες τις αρμόδιες αρχές για την αδυναμία ιατρών ΜΕΘ να πάρουν κανονικές άδειες ενώ όταν αρρωσταίνουν να πρέπει να κάνουν απαγορευτικό αριθμό εφημεριών για να λειτουργήσει το τμήμα (12 έως 13/ μήνα ) ενώ έχει πει και για τις υποστελεχωμένες κλινικές που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό εφημεριών για τους γιατρούς και την εξουθένωση τους.

Μάλιστα σε αναφορά του επισημαίνει και θέμα που προέκυψε με εξοπλισμούς του νοσοκομείου από ΕΣΠΑ. «Σε υπόμνημα μου στην εισαγγελία μεταξύ άλλων αναφέρω στον εξαναγκασμό των υπευθύνων ιατρών -μεταξύ των οποίων και εγώ ως προς τη ΜΕΘ- να εγκρίνουν τις ποιοτικές προδιαγραφές ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τον οποίο πράγματι το Γ.Ν. Κοζάνης χρειάζεται δίχως όμως να έχει γίνει ο απαραίτητος ποσοτικός και ποιοτικός έλεγχος, όπερ και είναι ιδιαιτέρως σημαντικό. Οι ιατροί δεν είμαστε αθύρματα στα χέρια των διοικούντων, ούτε έχουμε την πρόθεση να εμπλακούμε σε ζητήματα που δεν μας αφορούν. Ο ομιλών ουδέποτε έλαβα υπόψιν μου ποια είναι η προμηθεύτρια εταιρεία, τι συμφέροντα εξυπηρετούνται καθώς και αν είναι της «αρεσκείας» του εκάστοτε διοικούντος. Πρώτιστο μέλημά μου ήταν πάντοτε η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και το κατά πόσο ο ασθενής είναι ασφαλής με την χρήση του οποιουδήποτε εξοπλισμού».

ΠΗΓΗ  documentonews.gr 

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH