Connect with us

Κολαστήριο Γηροκομείο στα Χανιά-Χειροπέδες σε νοσηλευτή!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κολαστήριο Γηροκομείο στα Χανιά-Χειροπέδες σε νοσηλευτή!

Χειροπέδες σε έναν νοσηλευτή του Γηροκομείου-κολαστηρίου των Χανίων, το οποίο ερευνάται για 73 περίεργους θανάτους ηλικιωμένων, πέρασαν αργά το βράδυ της Κυριακής, οι αστυνομικές αρχές, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνάδελφοί του.

Η σύλληψη του εργαζομένου έγινε μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε μια γυναίκα νοσηλεύτρια. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τόσο ο νοσηλευτής, όσο και οι δύο συνάδελφοί του που αναζητούνται κατηγορούνται ότι εξαπέλυσαν κατηγορίες κατά συγκεκριμένης εργαζόμενης για τα τα βασανιστήρια.Συγκεκριμένα, ανέφεραν το όνομά της κάτω από δημοσίευμα στο ίντερνετ στο διαδίκτυο, σε σχόλιο. Έτσι η γυναίκα κατέφυγε στην αστυνομία και κατέθεσε μήνυση εναντίον τους για συκοφαντική δυσφήμιση.

Μεσαιωνικά βασανιστήρια

Την ίδια στιγμή, γροθιά στο στομάχι φέρνουν οι αποκαλύψεις για όσα φρικτά εκτυλίσσονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες του γηροκομείου-κολαστηρίου στα Χανιά, όπου δεκάδες γεροντάκια φέρεται ότι έχασαν τις ζωές τους από την κακομεταχείριση ή από ασιτία! Οι υπό διερεύνηση θάνατοι ανέρχονται πλέον σε 73, από 68 που ήταν αρχικά, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί όσο προχωρούν οι έρευνες των Αρχών. Κατά πληροφορίες, οι 64 θάνατοι σημειώθηκαν πέρσι, ενώ οι υπόλοιποι 9 το πρώτο τρίμηνο του 2021. Την ίδια ώρα, προκαλούν αγανάκτηση και αποτροπιασμό οι περιγραφές πρώην υπαλλήλων του “γηροκομείου του τρόμου”, για τα μεσαιωνικά βασανιστήρια που υπέμεναν οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι, τα οποία παραπέμπουν στη γνωστή αμερικανή ταινία “Εξπρές του Μεσονυχτίου”!

ηλικιωμενη

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός βοηθού νοσηλευτή, ο οποίος είναι μεταξύ των επτά πρώην υπαλλήλων του οίκου ευγηρίας που κλήθηκαν από την Εισαγγελία για να καταθέσουν σχετικά με την ανατριχιαστική υπόθεση. Όπως υποστηρίζει, μέσα σε μια βδομάδα πέθαναν μπροστά του 14 άτομα!

«Είδα να πεθαίνουν οι άνθρωποι. Στην αρχή 3-4 άτομα. Μετά, μέσα σε μια βδομάδα, πέθαναν 14 άτομα!”, καταγγέλλει μεταξύ άλλων, ενώ λέει για τις συνθήκες που επικρατούσαν μέσα στο γηροκομείο: «Ήταν πολύ άθλιες. Κακομεταχείριση των γερόντων. Τους έδιναν χάπια, έτσι ώστε να είναι σε καταστολή, τους σκουπίζαμε με μία πετσέτα πέντε άτομα παρ΄όλο που έβγαζαν σπυριά. Αντί για πάνες τους έβαζαν ουροκαθετήρα για να μην λερώσουν… Είχαν έλλειψη φαγητού, γι’ αυτό οι περισσότεροι δεν είχαν τόσα κιλά. Έμπαιναν με περισσότερα κιλά και μετά πάθαιναν ασιτία». Ο ίδιος υπήρξε μάρτυρας σοβαρών περιστατικών κακοποίησης:

«Ήμουν μπροστά όταν τους χτυπούσαν και βοηθοί και νοσηλευτές κανονικοί και το γνώριζε η ιδιοκτήτρια, γιατί υπήρχαν κάμερες. Έπαιρναν τηλέφωνο οι συγγενείς και η ιδιοκτήτρια τους έλεγε ότι ήταν καλά, ενώ η γυναίκα πέθαινε. Σε συγκεκριμένα περιστατικά που είχαν μελανιές και χτυπήματα ερχόταν συγκεκριμένο γραφείο τελετών”! Ακόμη, αναφέρεται σε ένα περιστατικό που συνέβη στη βάρδιά του, κατά το οποίο οι υπεύθυνοι του γηροκομείου άφησαν στο… έλεος του Θεού μια ηλικιωμένη που είχε χτυπήσει στο κεφάλι και αιμορραγούσε: «Της έβαλαν απλά κάποιες γάζες και την επόμενη μέρα δάγκωσε την γλώσσα της, κόβοντας ένα κομμάτι. Την τρίτη μέρα απεβίωσε», τονίζει ο μάρτυρας, προσθέτοντας ότι, το διάστημα που εργάστηκε εκεί, χάνονταν μέχρι… μασέλες με χρυσά δόντια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open Tv, οι αστυνομικοί φέρεται ότι αναζητούν απαντήσεις ακόμη και στις διαθήκες των ηλικιωμένων που απεβίωσαν, ενώ πρόσωπο “κλειδί” θεωρείται ο γιατρός που υπέγραφε τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου με την ίδια πάντοτε αιτιολογία, δηλαδή της καρδιακής ανακοπής. Πάντως, η πλευρά του οίκου ευγηρίας αρνείται κάθε εμπλοκή, με την ιδιοκτήτρια να κάνει λόγο για εκδικητικές πράξεις των υπαλλήλων που απολύθηκαν από την επιχείρηση.

Continue Reading
You may also like...

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

APXH