(300) αθλητές απο 14 συλλόγους της Ελλάδας συμμετέχουν στους διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης στην λίμνη Πολυφύτου.

Αν και κάθε χρόνια οι αγώνες έχουν μεγάλη συμμετοχή αθλητών , φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με αθλητές 13 έως και 19 ετών να παίρνουν μέρος καταφθάνοντας από Θεσσαλονίκη, Βόλο, Σαλαμίνα, Καστοριά, Ιωάννινα. Οι αγώνες είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι όπου θα γίνει και η απονομή των κυπέλλων και των μεταλίων στους νικητές. Φέτος θα βραβευτεί και ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, που πρόσφερε μια βάρκα στον ΝΟΚ για τις προπονητικές ανάγκες των παιδιών.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης βρίσκεται στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου Αλιάκμονα, δημιουργήθηκε το 1985 με το άθλημα του surf , στην συνέχεια μπήκαν τα αθλήματα θαλάσσιο σκι και ιστιοπλοϊα. Το άθλημα της κωπηλασίας αναπτύχθηκε λίγα χρόνια αργότερα το 2000 όπου οι Ολυμπιονίκες Απόστολος και Νικόλαος Γκουντούλα ξεκίνησαν τις προπονήσεις τους στην λίμνη μας. Αγωνιστικά η κωπηλασία ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια με στόχους όχι μόνο σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά και σε Παγκόσμιο επίπεδο. Η ομάδα απαρτίζεται από 30 αθλητές και αθλήτριες σε κατηγορίες Αρχαρίων και Παίδων – Κορασίδων καθώς και 5 αθλητές σε επίπεδο εθνικής ομάδας. Στο αγώνισμα διπλό εφήβων θα αγωνιστούν αθλητές της εθνικής μας ομάδας όπου τον περασμένο μήνα συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Γαλλία.

Κοζάνη: Τριακόσιοι αθλητές στους διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας στη Λίμνη Πολυφύτου

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι διττός ο στόχος των αγώνων που αποτελούν θεσμό για την περιοχή καθως πλήθος κόσμου έφτασε από κάθε γωνιά της Ελλάδας στην περιοχή, γονείς, φίλοι προπονητές για τους αγώνες, που θα έχουν την ευκαιρία παράλληλα να επισκεφτούν την ευρύτερη περιοχή που αποτελεί και πόλο έλξης τουριστών.

EΡΤ Κοζάνης