Connect with us

Κοζάνη: Το 1ο θερινό σχολείο για την τεχνολογία Υδρογόνου στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας

ΚΟΖΑΝΗ

Κοζάνη: Το 1ο θερινό σχολείο για την τεχνολογία Υδρογόνου στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας

Το θερινό σχολείο αφορά τόσο φοιτητές διαφόρων ειδικοτήτων όπως μηχανικούς, οικονομολόγους, χημικούς όσο και άτομα που εργάζονται στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα του υδρογόνου. Ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι, το Hydrogen Summer ScH2ool θα συμβάλει στη διεύρυνση των γνώσεων τους και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων στις τεχνολογίες του υδρογόνου. Συνολικά 30 ομιλητές από όλη την Ευρώπη, ειδικοί στις αναδυόμενες και καινοτόμες τεχνολογίες του υδρογόνου, συμμετάσχουν στο Hydrogen Summer ScH2ool μεταφέροντας τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία τους σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων.

Κοζάνη: Το 1ο θερινό σχολείο για την τεχνολογία Υδρογόνου στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας

Το πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Green Skills for Hydrogen (Erasmus+), το οποίο είναι ένα πρόγραμμα κατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων με επίκεντρο τις τεχνολογίες υδρογόνου. Το Hydrogen Summer ScH2ool διοργανώνεται από το CluBE-Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, την Advent Technologies Holdings, Inc., σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Το Summer School για το Υδρογόνο διοργανώθηκε αυτήν την εβδομάδα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Στο καλοκαιρινό σχολείο που ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, συμμετέχουν 75 φοιτητές από πανεπιστήμια από όλη την Ελλάδα, που το παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον. Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αλλά και του Clube, είναι η διασύνδεση των σπουδών με τις τεχνολογίες υδρογόνου ώστε να προετοιμάσουν την περιοχή για την νέα εποχή για το καύσιμο του μέλλοντος. Άλλωστε στην Δυτική Μακεδονία και κυρίως στην ΠΕ Κοζάνης, οι πρώτοι βηματισμοί έχουν γίνει και άμεσα αναμένονται τα αποτελέσματα με την έναρξη της μεγάλης επένδυσης της Advent για την μονάδα παραγωγής κυψελών καυσίμου και μονάδων ηλεκτρόλυσης. Μία επένδυση που σε βάθος χρόνου θα δώσει στην περιοχή περισσότερες από 650 μόνιμες θέσεις εργασίας. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Νίκος Ντάβος, Συνιδρυτής και Διαχειριστής του Cluster τόνισε την ανάγκη για συνέργειες και συνεργασίες μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων, οργανισμών και επιχειρήσεων ώστε να αναπτυχθεί άμεσα η οικονομία του υδρογόνου στην Δυτική Μακεδονία.

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH