Ανοίγουν τις πόρτες τους για τους φίλους του κρασιού τα οινοποιεία -μέλη των Δρόμων του κρασιού σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, ως είθισται τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μάη.

Στην ΠΕ Κοζάνης τα οινοποιεία Καμκούτη και Βογιατζή συμμετέχουν στην εναλλακτική αυτή πρόταση που στόχο έχει τον οινοτουρισμό και υποδέχονται γευσιγνώστες και μη που θα τους ξεναγήσουν στους όμορφους χώρους που διαθέτουν για να παράγουν τον οίνο που έχει κερδίσει τις αγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό με τις βραβευμένες ετικέτες των κρασιών που ευφραίνουν κατά κοινή ομολογία καρδίαν. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία εκτός από το να γευτούν τα τοπικά κρασιά, να ξεναγηθούν στους αμπελώνες αλλά και στα οινοποιεία και να γνωρίσουν τον τρόπο παραγωγής αλλά και όλα τα στάδια πριν την εμφιάλωση.

Η είσοδος στα επισκέψιμα οινοποιεία του Βορειοελλαδικών Αμπελώνων στις “Ανοιχτές Πόρτες 2023”,είναι δωρεάν . Στο κτήμα Καμκούτη η έναρξη έγινε με τα παιδιά από το τμήμα ζωγραφικής του ΜΟΒ που αφού ξεναγήθηκαν στους αμπελώνες, και απόλαυσαν το μαγευτικό τοπίο, αποτύπωσαν με τα πινέλα τους, όλα εκείνα που τους εντυπωσίασαν σε αυτή την γιορτή που πρωταγωνιστής είναι το καλό κρασί και η παραδοσιακή παραγωγή του.

Πηγή:  ertnews.gr