Connect with us

Καλλιόπη Βέττα: H Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα παίρνει τον χειρότερο βαθμό στην διαχείριση της κρίσης

ΚΟΖΑΝΗ

Καλλιόπη Βέττα: H Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα παίρνει τον χειρότερο βαθμό στην διαχείριση της κρίσης

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή τις προβλέψεις της Ε.Ε. για την πορεία των ευρωπαϊκών οικονομιών δήλωσε:

«Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομική κατάσταση των ευρωπαϊκών χωρών δικαιώνει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα ελλιπή, καθυστερημένα και αποσπασματικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ανέργων.

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώνεται ότι η ύφεση στην Ελλάδα για το 2020 ήταν διψήφια, με αποτέλεσμα να σημειωθεί το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ στην Ευρώπη των 27.

Επίσης, οι προβλέψεις για ανάπτυξη το 2021 στην Ελλάδα είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης (3,5% αντί για 4,8%) και οπωσδήποτε απέχουν παρασάγγας από την ανάπτυξη τύπου V που ευαγγελίζονταν η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα.

Παράλληλα, πιστοποιείται ότι για να επανέλθει η ελληνική οικονομία στα επίπεδα του 2019, θα πρέπει να περιμένουμε, στην καλύτερη περίπτωση, τις αρχές του 2023.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την αρχή της κρίσης, είχε δηλώσει ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης οδηγούν σε μια χαμένη τετραετία για την Ελλάδα.

Η Νέα Δημοκρατία, ενώ έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος υγειονομικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης δεν αλλάζει πολιτική, κινείται στον ορίζοντα του «βλέποντας και κάνοντας», με ημίμετρα, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη για την οικονομία και την κοινωνία, όπως έχουν διαπιστώσει και οι πολίτες της ΠΕ Κοζάνης για τους οποίους δεν υπάρχει καμία έκτακτη στήριξη σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

Την ίδια ώρα έχουμε επίθεση σε εργασιακά κεκτημένα και δημοκρατικά δικαιώματα, καθώς η πανδημία δημιουργεί ΄΄χρυσές ευκαιρίες΄΄ να ψηφιστούν αντιλαϊκά νομοσχέδια όπως οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ ομολογούν.

Οι πολίτες της χώρας διαπιστώνουν κάθε μέρα την ανικανότητα, τον αυταρχισμό και τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση.

Πλέον, διαπιστώνουν, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, ότι είναι και αναποτελεσματικοί στην διαχείριση της κρίσης.»

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH