Connect with us

Καλλιόπη Βέττα:Συνάντηση με το Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

ΚΟΖΑΝΗ

Καλλιόπη Βέττα:Συνάντηση με το Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και, συγκεκριμένα, τον Πρόεδρο κ. Νίκο Ζαφείρη και τα Mέλη κκ. Χρήστο Αντωνιάδη, Φωτεινή Γούλκα και Απόστολο Πεταλωτή.

Στην συζήτηση έγινε ευρεία αναφορά στις εξελίξεις με την τηλεθέρμανση στην Κοζάνη, όπως και στις προοπτικές της δημοτικής επιχείρησης.

Εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο να διαταραχθεί η απρόσκοπτη και οικονομική τηλεθέρμανση των κατοίκων και των επιχειρήσεων της πόλης, δεδομένου ότι είναι δυσδιάκριτο το καθεστώς με την επικείμενη παύση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων και την σύνδεση με τα δίκτυα φυσικού αερίου.

Επίσης, υπήρξαν επιφυλάξεις για την πιθανότητα διακοπών στην τηλεθέρμανση τον ερχόμενο χειμώνα, με συνέπεια την μεγάλη επιβάρυνση των δημοτικών προϋπολογισμών, γεγονός για το οποίο πρέπει να παρθούν άμεσα, τα κατάλληλα μέτρα από την κυβέρνηση.

Η κ. Βέττα ανέφερε ότι η τηλεθέρμανση αποτελεί το ελάχιστο αντιστάθμισμα που λαμβάνει η περιοχή για την μακρόχρονη συμβολή της στην ηλεκτροδότηση της χώρας. Ως εκ τούτου, πρέπει να διασφαλιστεί ότι, αφενός, δεν θα υπάρξουν κενά και, αφετέρου, δεν θα επιβαρυνθούν οι καταναλωτές της Κοζάνης από ενδεχόμενες αυξήσεις.

Τέλος, δεσμεύτηκε, ότι θα προωθήσει τα υπομνήματα και τις θέσεις του Δ.Ε.Υ.Α.Κ. στα αρμόδια Υπουργεία, συνεχίζοντας τον κύκλο των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων που έχει κάνει για την τηλεθέρμανση.

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH