Connect with us

Καιρός: Βαρυχειμωνιά και πάλι στη χώρα μας, έρχεται κρύο, χιόνια και παγετός

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βαρυχειμωνιά και πάλι στη χώρα μας, έρχεται κρύο, χιόνια και παγετός

Μια νέα ψυχρή εισβολή φαίνεται πως θα κάνει την εμφάνισή της από το τέλος της εβδομάδας, όπως μεταδίδει ο μετεωρολόγος του OPEN TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, το σκηνικό του καιρού αλλάζει πάλι αφού, τα επόμενα 24ωρα, μάς περιμένουν «κρύο, πολικές θερμοκρασίες, όχι χιόνια στο κέντρο της Αθήνας αλλά στα βόρεια προάστια και περισσότερα τα χιόνια στην Εύβοια».

Σημειώνει ότι «το τσουχτερό κρύο θα αφορά ολόκληρη την επικράτεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές θα βρεθεί ακόμα και 10 με 12 βαθμούς πιο κάτω από τη μέση για την εποχή θερμοκρασία».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη έχει ως εξής:

Βαρυχειμωνιά και πάλι στη χώρα μας

«Με τον Μάρτη να μας δείχνει για άλλη μια φορά το “σκληρό” του πρόσωπο καιρικά, αναμένεται να κυλήσουν οι επόμενες αρκετές ημέρες επιβεβαιώνοντας την παροιμία “Μάρτης Γδάρτης”

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη όπως μπορούμε να δούμε και στον πρώτο μας χάρτη είναι η μεταφορά πολικής αέριας μάζας από τα βορειοανατολικά τμήματα της Γηραιάς ηπείρου προς την περιοχή μας, μια μεταφορά η οποία εμφανίζει δυναμική Ιανουάριου ή γενικότερα δυναμική όπως θα τη συναντούσαμε στην καρδιά του Χειμώνα που και πάλι δεν τη συναντάμε συχνά! Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χαμηλή ατμόσφαιρα όπως μπορούμε να δούμε και στον χάρτη μας η θερμοκρασία αγγίζει τους -10 με -12 βαθμούς κελσίου κι όχι πολύ βόρεια στη χώρα μας, μα κοντά στην Αττική.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΡΥΟ, ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ

 

Continue Reading
You may also like...

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH