Connect with us

Ημέρα της Γυναίκας: Γυναίκες που άλλαξαν τον τρόπο που ντυνόμαστε με το iconic style τους

Uncategorized

Ημέρα της Γυναίκας: Γυναίκες που άλλαξαν τον τρόπο που ντυνόμαστε με το iconic style τους

Για να θεωρηθεί κάποιος fashion icon, πρέπει το στιλ του να έχει δημιουργήσει συζήτηση, να έχει απήχηση, να μην είναι συνηθισμένο και να μην ξεπερνιέται κάθε νέα σεζόν. Πρέπει να είναι μοναδικό και διαχρονικό, να έχει προσωπική αίσθηση και να το θαυμάζεις είτε είναι στο δικό σου ύφος είτε όχι. Στο πέρασμα των χρόνων πολλές γυναίκες ήταν fashion icon και με το μοναδικό τους στιλ μας επηρέασαν αλλάζοντας το τρόπο που ντυνόμαστε.

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας αποφασίσαμε να διαλέξουμε μερικές iconic γυναίκες που άφησαν ιστορία με την   μοναδική αίσθηση του στιλ, αλλά και κάποιες πιο σύγχρονες που μας εμπνέουν κάθε μέρα.Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τα πιο επιδραστικά είδωλα της μόδας που κυριολεκτικά ξεχωρίζουν με το στιλ τους αλλά κυρίως άλλαξαν για πάντα το δικό μας!

Coco Chanel

Από τις πιο εμβληματικές σχεδιάστριες που δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερα εισαγωγή. Είναι γνωστό ότι η επιρροή της σήμερα είναι τόσο δυνατή όσο ποτέ, καθώς ο οίκος που ίδρυσε παραμένει ένα από τα πιο πολυπόθητα και σεβαστά brands στον κόσμο. Η ανατροπή που έκανε η Coco ήταν να εντάξει στα γυναικεία σύνολα, αγαπημένα κομμάτια από την ανδρική ντουλάπα κάνοντας το masculine κομμάτι του καθημερινού ντυσίματος. Οι πέρλες ήταν από την αρχή της καριέρας της το αγαπημένο κόσμημα και παραμένουν μέχρι σήμερα το statement του οίκου μαζί με τις καμέλιες.

Audrey Herburn

Photo by Donaldson Collection/Michael Ochs Archives/Getty Images

Ηθοποιός με έμφυτη την elegant αισθητική. Πρωταγωνίστησε σε μία από τις πιο στιλάτες ταινίες όλων των εποχών ”Βreakfast at Tiffany’s” και μας έμαθε ότι μπορούμε να φοράμε black dress, όπου και όποτε θέλουμε! Μούσα του Givenchy, μπορούσε με μία μοναδική ευκολία να φορέσει ένα εντυπωσιακό coktail φόρεμα, αλλά και ένα boyish σύνολο και να δείχνει υπέροχη.

Jackie O

Getty Images

Έχει καταφέρει να έχει την δική της υπογραφή στο χώρο της μόδας και να καταλαβαίνεις απόλυτα τι σημαίνει όταν σου λέει κάποιος: το στυλ της Jackie O’! Μεγάλα γυαλιά, καπέλα Pillbox, tailored παλτό και ταγιέρ Oleg Cassini, statement τσάντες Gucci, φουλάρια Hermes στα μαλλιά. Ενώ δεν υπήρξε ποτέ εκκεντρική, δεν δίσταζε να πειραματιστεί με την γκαρνταρόμπα της πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο των γυναικών και έδινε πάντα μεγάλη σημασία στα αξεσουάρ. Η Jackie ήταν από τις γυναίκες που ήξεραν πως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το στυλ και την φινέτσα ενός κομψού συνόλου και δεκαετίες μετά το μοναδικό της style παραμένει διαχρονικά κομψό!

Jane Birkin

 

Oσο και αν πιστεύεις ότι το στιλ της Jane Birkin ήταν απλό, τόσο δύσκολο -σχεδόν ακατόρθωτο- ήταν να αντιγραφεί διότι ήταν αυθεντικό. Η επιτομή του ανεπιτήδευτα κομψού που ακόμη και σήμερα εμπνέει!Η γυναίκα που κρατούσε ένα καλάθι και έδωσε το όνομα της στην τσάντα Status της σημερινής εποχής!

Πριγκίπισσα  Diana

Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images

Η Diana λάτρεψε ταφορέματα, αλλά έγραψε ιστορία με το revenge black dress που αναδείκνυε άψογα τη σιλουέτα και τη θηλυκότητα της. Από τις πρώτες που φόρεσε το athleisure style συνδυάζοντας τέλεια sporty κομμάτι σε καθημερινό στιλ. Εμπνέει μέχρι σήμερα με το στιλ της και αποτελεί σίγουρα ένα forever fashion icon.

Κate Moss

Photo by Dave Benett/Getty Images

 

Mία κατηγορία από μόνη της. Βασίλισσα του boho style με iconic εμφανίσεις κυρίως στα 90s και στα 00s που θυμίζουν editorial μόδας. Αξεπέραστη και πάντα με τέλεια αίσθηση των trends. Γούνες, μπότες και  skinny jean είναι τα signature στοιχεία του iconic style της.

Carrie Bradshaw

Photo By Getty Images

Αυτή η ηρωίδα τα έχει περάσει όλα, αλλά πάντα με μοναδικό στιλ. Έκλαψε, χώρισε, ξαναέκλαψε, την άφησαν την ημέρα του γάμου της, και τι δεν είδαμε σε αυτό το Sex and The City!H Carrie όμως δεν άφηνε ποτέ το στιλ στην άκρη. Όλα τα χρόνια που την παρακολουθούσαμε μας έμαθε να συνδυάζουμε  high fashion κομμάτια με low budget, ενώ μας μύησε στο accessorizing με τα Jimmy Choo παπούτσια και τις  Fendi bags να είναι οι αγαπημένες της

Rihanna

 Photo by Arturo Holmes/Getty Images

Η Rihanna ήταν πάντα τολμηρή στο styling αυτό όμως που την απογείωσε είναι το materntity style που είχε και στις 2 εγκυμοσύνες της. Δεν άφησε καθόλου το sexy vibe, ενώ πειραματίστηκε και έκανε epic red carpet look ακόμη και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη!

tlife.gr

Continue Reading
You may also like...

More in Uncategorized

APXH