Connect with us

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή για αιολικά πάρκα στην Βασιλίτσα Γρεβενών

ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή για αιολικά πάρκα στην Βασιλίτσα Γρεβενών

Του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ. «Βροντερό «όχι» για αιολικά πάρκα στην Βασιλίτσα Γρεβενών»

Κύριε Υπουργέ,

Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι , κοινωνικοί φορείς και συλλογικότητες της περιοχής της Βασιλίτσας Γρεβενών, όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι της περιοχής, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, αντιδρούν έντονα στην «άλωση» των βουνών και της φύσης στην περιοχή τους, από την επιχειρούμενη κατασκευή αιολικών πάρκων, με πρόσχημα την «πράσινη ανάπτυξη».

Όπως προαναγγέλλουν οι ως άνω, η προσπάθεια επιχειρηματικών ομίλων να καταστρέψουν, το φυσικό πλούτο της περιοχής τους και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες που σχετίζονται με το βουνό τους (γεωργία, κτηνοτροφία, οικοτουρισμός, χώροι αναψυχής κ.ά.) στο όνομα του κέρδους, θα βρουν μπροστά τους σφοδρές αντιδράσεις. Δηλώνουν, δε, οι ως άνω ότι, προτίθενται να αποτρέψουν την λεηλασία από οργανωμένα συμφέροντα της πολυτιμότερης κληρονομιάς του τόπου της Βασιλίτσας , του φυσικού της πλούτου. Μάλιστα προτίθενται να παλέψουν γι αυτό μέχρι τέλους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός

Προτίθεσθε να εξαντλήσετε τα περιθώρια σας, προκειμένου να ματαιωθεί η προσπάθεια επιχειρηματικών ομίλων να κατασκευάσουν αιολικά πάρκα στην Βασιλίτσα Γρεβενών, δεδομένων των αρνητικών επιπτώσεων που θα προκύψουν από την εν λόγω επένδυση, τόσο στον φυσικό πλούτο της παραπάνω περιοχής, όσο και στις ανθρωπογενείς δραστηριότητες σε αυτήν, όπως αιτούνται, ως άνω, κάτοικοι, κοινωνικοί φορείς και συλλογικότητες της Βασιλίτσας Γρεβενών;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

APXH