Connect with us

Επιστρέφει το μήνυμα στο 13033 – Πού και πότε θα εφαρμοστεί

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστρέφει το μήνυμα στο 13033 – Πού και πότε θα εφαρμοστεί

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επαναφορά των SMS στο 13033. Αυτό είπε ο Νίκος Σύψας εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση στα νέα μέτρα.

Το ενδεχόμενο επαναφοράς του SMS στο 13033 άφησε ανοιχτό μιλώντας στο Open o καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, εφόσον τα τοπικά επιδημιολογικά δεδομένα συνεχίσουν με τον ίδιο αυξητικό ρυθμό και οι πολίτες δεν συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα.

Ο κ.Σύψας αν και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το σύστημα που λειτούργησε κατά τη διάρκεια του lockdown ξεκαθάρισε πώς η πολιτεία είναι αποφασισμένη ακόμη και με την επαναφορά του SMS να προστατέψει τις ευπαθείς ομάδες.

Το iEidiseis ήδη από την Παρασκευή έχει αναφερθεί στις σκέψεις της Επιτροπής σχετικά με την επιστροφή του sms στο 13033, αλλά σε πιο ήπια μορφή. Αν και πηγές της Επιτροπής των επιστημόνων έλεγαν με νόημα πώς κάτι τέτοιο είναι πρώιμο δεν αποκλείεται να το δούμε να εφαρμόζεται σε τοπικό επίπεδο τις επόμενες μέρες

Δηλαδή σε περιοχές με μεγάλη διασπορά εφόσον υπάρξει τοπικό lockdown θα συνοδευτεί και με SMS, ωστόσο όχι στη μορφή που το γνωρίζαμε αλλά ενδεχομένως με λιγότερους κωδικούς για τις μετακινήσεις.

Για τοπικά lockdown εάν χρειαστεί έκανε λόγο ο και Νίκος Παπαθανάσης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπική καραντίνα και νέα περιοριστικά μέτρα σε μπαρ και εστιατόρια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας επεσήμανε πως η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι κρίσιμη και δύσκολη.

«Η εβδομάδα αυτή είναι πολύ κρίσιμη και δύσκολη. Αυτή η εβδομάδα θα δείξει τα αποτελέσματα των προηγούμενων 10-15 ημερών. Αν τηρηθούν τα μέτρα θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ στο να περιορίσουμε τον ιό», είπε.

Όσον αφορά στις θεωρίες συνωμοσίας που ακούγονται για τα κρούσματα στη χώρα μας, ο κ. Σύψας ήταν κατηγορηματικός.

«Δεν κρύβουμε ούτε κρούσματα, ούτε περιοχές που πλήττονται. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να σταματήσουν οι πολίτες να εμπιστεύονται την Πολιτεία και τους επιστήμονες», είπε και πρόσθεσε:

«Η άγνοια τροφοδοτεί την επιδημία. Η επιδημία είναι σε κατάσταση έξαρσης παγκόσμια. Η φωτιά είναι αναμμένη και καίει γύρω μας, να μην επεκταθεί και σε μας».

Αυτή την ώρα πάντως πιο πιθανό μοιάζει το μέτρο της επιβολής ωραρίου λειτουργίας στα μπαρ και τους χώρους εστίασης, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

«Ίσως χρειαστεί να κλείνουν πιο νωρίς τα μπαρ και οι χώροι εστίασης, σίγουρα πριν τα μεσάνυχτα. Φλεβάρη, Μάρτη, Απρίλη ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας, τώρα δεν μπορούμε να μην χορέψουμε στα μπαρ; Αν συνεχιστεί η διασπορά, θα φτάσουμε σε νοσηλείες, διασωληνώσεις και πιθανώς θανάτους. Θα έρθει το δεύτερο κύμα αν παραμείνουμε θεατές στην αύξηση των κρουσμάτων», προειδοποίησε.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

APXH