Connect with us

Επίσκεψη του Αζέρου πρέσβη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

ΚΟΖΑΝΗ

Επίσκεψη του Αζέρου πρέσβη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Χουσεϊνοφ ανέφερε ότι κύρια επιδίωξή του για τα χρόνια της θητείας του ως Πρέσβης στην Ελλάδα είναι η διασύνδεση μεταξύ των δύο χωρών να μην περιοριστεί μόνο μέσω του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου αλλά κυρίως μέσω της εκπαίδευσης και της συνεργασίας μεταξύ των Ελληνικών και των Αζέρικων πανεπιστημίων. Η εκπαίδευση των νέων σε περιβάλλον διεθνούς συνεργασίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς και τη διαμόρφωση των ηγετών του μέλλοντος. Η υφιστάμενη συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το Ajerbaijan State University of Economics στην υλοποίηση του κοινού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Διαχείριση και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου» εκπληρώνει ακριβώς το στόχο αυτό, σημείωσε σε μία αποστροφή του λόγου του. Ευχαρίστησε θερμά για τις προσπάθειές του και την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων τον Καθηγητή του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών κ. Ευάγγελο Σίσκο, ο οποίος διευθύνει το κοινό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών.

Ο Πρύτανης κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης καλωσορίζοντας τον κ. Πρέσβη ανέφερε ότι αποτελεί τιμή μας η επίσκεψή του στο πανεπιστήμιό μας. Σημείωσε ότι πλέον έχουν αναπτυχθεί ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δύο ιδρυμάτων οι οποίοι μπορούν να επεκταθούν και σε άλλα επιστημονικά πεδία κοινού ενδιαφέροντος. Άλλωστε, η συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού του Ιδρύματος. Τέλος, απηύθυνε στον κ. Πρέσβη τις ευχές του για τη σημερινή ημέρα εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του Ajerbaijan State University of Economics.

Ο κ. Χουσεϊνοφ προσέφερε ως δώρο στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου σειρά Αζέρικων βιβλίων σχετικά με τη λαογραφία, τις τέχνες, τη μουσική και την ιστορία της χώρας.

Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH