Connect with us

Εξιχνιάσθηκε περίπτωση κλοπής πορτοφολιού που τελέσθηκε σε βάρος ηλικιωμένου, στην πόλη της Πτολεμαΐδας, με τη μέθοδο της απασχόλησης

ΚΟΖΑΝΗ

Εξιχνιάσθηκε περίπτωση κλοπής πορτοφολιού που τελέσθηκε σε βάρος ηλικιωμένου, στην πόλη της Πτολεμαΐδας, με τη μέθοδο της απασχόλησης

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονης ημεδαπής, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν   τα στοιχεία του συνεργού της

 Εξιχνιάσθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, κλοπή κατά συναυτουργία που τελέσθηκε σε βάρος 95χρονου ημεδαπού, στην πόλη της Πτολεμαΐδας, με τη μέθοδο της απασχόλησης.

 Για την υπόθεση σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία, σε βάρος 39χρονης ημεδαπής, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ενός ακόμη συνεργού της.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι μεσημβρινές ώρες της  21-09-2024, η 39χρονη πλησίασε 95χρονο ημεδαπό, στην πόλη της Πτολεμαΐδας και με την μέθοδο της απασχόλησης, κατάφερε να του αφαιρέσει ένα (1) πορτοφόλι.

Άμεσα όμως, έγινε αντιληπτή από 44χρονο ημεδαπό και η 39χρονη απέρριψε στο έδαφος το πορτοφόλι, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συνεργός της και αποχώρησαν από το σημείο, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της 39χρονης, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα αποσπούν – κυρίως από ηλικιωμένους – χρηματικά ποσά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας συμβουλεύει τους πολίτες :

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν να σας προσεγγίσουν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα.
  • Να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
  • Παρατηρήστε τα χαρακτηρίστηκα των επιτήδειων και άλλες λεπτομέρειες π.χ. ρούχα, οδό διαφυγής, αριθμό κυκλοφορίας οχήματος κλπ., έτσι ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε την Αστυνομία να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία.
  • Να ενημερώνετε τα οικεία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά με το περιεχόμενο του παρόντος και να τους συμβουλεύετε σχετικά, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους.

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH