Connect with us

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης τηλεφωνική απάτη

ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης τηλεφωνική απάτη

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, τηλεφωνική απάτη που τελέσθηκε σε βάρος 66χρονης ημεδαπής, σε περιοχή της Κοζάνης, για την οποία συνελήφθη 43χρονη γυναίκα, έχοντας το ρόλο  του «εισπράκτορα».

Κατόπιν άμεσης κινητοποίησης των αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, η συλληφθείσα εντοπίστηκε στα Γρεβενά και προσήχθη στην Κοζάνη από αστυνομικούς των Τμημάτων Τροχαίας και Ασφάλειας Γρεβενών.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ως συνεργοί της.

Παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά και με το πρόσχημα του δήθεν θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος που προκάλεσε συγγενικό πρόσωπο της 66χρονης, ζήτησαν χρηματικό ποσό, προκειμένου να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου.

 Εξιχνιάσθηκε άμεσα, έπειτα από επισταμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, περίπτωση τηλεφωνικής απάτης, που διαπράχθηκε προχθές (18-09-2024) πρωινές ώρες, σε βάρος 66χρονης ημεδαπής, σε περιοχή της Κοζάνης, για την οποία συνελήφθη χθες (19-09-2024) το πρωί 43χρονη αλλοδαπή, έχοντας το ρόλο του «εισπράκτορα».

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δύο (2) συνεργών της, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, οι οποίοι προσποιούμενοι ο μεν άνδρας τον αστυνομικό και η δε γυναίκα συγγενικό πρόσωπο της 66χρονης, της παρουσίασαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να την εξαπατήσουν.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 18-09-2024, η 66χρονη ημεδαπή δέχτηκε τηλεφωνική κλήση στο σταθερό της οικίας της από άγνωστο άνδρα, ο οποίος της συστήθηκε ως αστυνομικός και αφού προφασίστηκε ότι συγγενικό της πρόσωπο (ξαδέρφη) προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός παιδιού, της απαίτησε την καταβολή του χρηματικού ποσού των  -2.000- ευρώ, προκειμένου το συγγενικό πρόσωπο «δήθεν» να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου, ενώ ταυτόχρονα της υποδείκνυε το σημείο που θα μεταβεί προκειμένου η 43χρονη συλληφθείσα να παραλάβει το χρηματικό ποσό.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με την 66χρονη, άγνωστη γυναίκα προσποιούνταν το εν λόγω συγγενικό πρόσωπο (ξαδέρφη), εκλιπαρώντας την για βοήθεια, προκειμένου να γίνει το αφήγημά τους ακόμη πιο πειστικό, προκαλώντας στην 66χρονη μεγαλύτερη συναισθηματική φόρτιση και ψυχολογική πίεση.

Ακολούθως, η 66χρονη αφού συγκέντρωσε το απαιτούμενο χρηματικό ποσό μετέβη στο σημείο (πλησίον της οικίας της) που την υπέδειξε ο άγνωστος άνδρας και παρέδωσε τα χρήματα στην 43χρονη αλλοδαπή που βρισκόταν στο σημείο.

Στη συνέχεια, η 66χρονη αντιλαμβανόμενη τη σε βάρος της απάτη, ενημέρωσε τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, οι οποίοι άμεσα εξέδωσαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της 43χρονης που παρέλαβε τα χρήματα, η οποία εντοπίστηκε στα Γρεβενά και προσήχθη στην Κοζάνη από αστυνομικούς των Τμημάτων Τροχαίας και Ασφάλειας Γρεβενών.

Στην κατοχή της 43χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των       -1.850- ευρώ, το οποίο και αποδόθηκε στην 66χρονη, κινητό τηλέφωνο, καθώς και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μετάβασης – διαφυγής της και τέλεσης της αξιόποινης πράξης.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

More in ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

APXH