Connect with us

Ενισχύσεις τέλος για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους – Για ποιους πέφτει «μαχαίρι» από το 2024

ΕΛΛΑΔΑ

Ενισχύσεις τέλος για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους – Για ποιους πέφτει «μαχαίρι» από το 2024

Ίσως η τελευταία φορά που θα λάβουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ενισχύσεις από το Κράτος είναι αυτή του Δεκεμβρίου για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Από το νέο χρόνο το «τεκμήριο ελάχιστης αμοιβής» δεν θα τους επιτρέπει πλέον να δηλώνουν τα χαμηλά εισοδήματα που είναι προϋπόθεση για να τα εισπράξουν επιδόματα και μοιραία θα μείνουν εκτός μιας σειράς Κρατικών ενισχύσεων και παροχών.

Δεν θα είναι λίγοι αυτοί λοιπόν που με την υιοθέτηση του «τεκμαρτού» εισοδήματος, θα διαπιστώσουν πως για παράδειγμα χάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ή θα λάβουν «ψαλιδισμένο» το επίδομα τέκνων Α21. Έτσι, το νέο σύστημα πέραν του ότι επιβάλλει συγκεκριμένο ποσό φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους τους στερεί και κοινωνικά επιδόματα και βοηθήματα, αφήνοντας «εκτός νυμφώνος» χιλιάδες από τους σημερινούς δικαιούχους. 

Ποιοι επαγγελματίες θα χάσουν επιδόματα

Έως σήμερα το γεγονός ότι 7 στους 10 επαγγελματίες δήλωναν εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ, τους «άνοιγε» τον δρόμο στην είσπραξη διαφόρων επιδομάτων και ενισχύσεων, αν και αρκετοί μισθωτοί έμεναν εκτός δεδομένου ότι δεν είχαν την δυνατότητα να κρύψουν ούτε ένα ευρώ.

Αυτή την στιγμή, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δικαιούχοι του επιδόματος τέκνων Α21, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, επιδόματος Γέννησης και Στέγασης υπολογίζονται στους περίπου 134.000. Το κόστος για την χορήγηση των συγκεκριμένων επιδομάτων σε αυτό τον αριθμό δικαιούχων διαμορφώνεται σε σχεδόν 237 εκατ. ευρώ.

enikonomia.gr

Continue Reading
You may also like...

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH