Connect with us

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Για άλλη μια φορά πληρώνουμε τα σπασμένα..»

ΚΟΖΑΝΗ

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Για άλλη μια φορά πληρώνουμε τα σπασμένα..»

Από την αρχή της πανδημίας, για περισσότερο από ενάμισι χρόνο, το λιανεμπόριο, το εμπόριο που στηρίζεται και στηρίζει τις τοπικές μας κοινωνίες έχει αντιμετωπίσει με εξαιρετική σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλη την κατάσταση τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παραμείναμε με κλειστά καταστήματα για σχεδόν οχτώ μήνες αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως το εμπόριο στα καταστήματα των τοπικών αγορών δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του covid-19.

Μετά από τόσο καιρό και ενώ συνεχίζουμε να τηρούμε όλα τα μέτρα με ευλάβεια και με την ελπίδα και την προσδοκία μας για επιστροφή στην «κανονικότητα» βλέπουμε πως για ακόμη μία φορά πάμε δύο βήματα πίσω! Μόλις σταθήκαμε στα πόδια μας και κάναμε ένα βήμα εμπρός ξαναπάμε πίσω!

Είναι προφανές πως τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, με βασικότερο αυτό του ελέγχου των rapid tests των καταναλωτών από τους εργαζόμενους, θα επιφέρουν μείωση των καταναλωτών στα καταστήματα και επομένως νέα οικονομικά προβλήματα στις επιχειρήσεις που περιμένουν αυτούς τους δύο μήνες να δουλέψουν για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα σωρευμένα χρέη που δημιουργήθηκαν τους δεκαοχτώ προηγούμενους μήνες, να μπορέσουν να επιβιώσουν για να υπάρχουν στο άμεσο μέλλον!

Τέλος, βλέπουμε το παράδοξο ότι το μέτρο ισχύει μονομερώς! Μόνο για το λιανεμπόριο και όχι για τα Super markets. Αυτό δημιουργεί, όπως το έχουμε τονίσει και θα συνεχίζουμε να τονίζουμε για όσο χρειάζεται, ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων.

Εμείς ούτε μπορούμε αλλά και ούτε θέλουμε να κάνουμε τους ελεγκτές πιστοποιητικών rapid tests! Θέλουμε να δουλέψουμε τηρώντας όλα τα μέτρα όπως κάνουμε απαρέγκλιτα αλλά και με ίσους όρους για όλους!

Με εκτίμηση Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH